Skip to content

„Noua ordine” (r. Michel Franco) si „O noua lume” (r. Mona  Fastvold) sunt filmele care pot fi vazute in acest weekend la Cinema sub clar de luna.

Proiectul „Cinema sub clar de luna“ a revenit la Bucuresti, de aceasta data in Gradina Muzeului National al Literaturii Romane (str. Nicolae Cretulescu, nr. 8), in zona Piata Romana/ Calea Victoriei, din 3 septembrie pana in 17 octombrie, incepand cu ora 20.00.

Spectatorii vor avea ocazia sa vada filmele intens dezbatute si premiate la marile festivaluri,  productiile care au deschis si inchis oficial TIFF 2021, cele recompensate cu Premiul Publicului si cateva dintre cele mai asteptate premiere romanesti.

Vineri, 17 septembrie, cinefilii pot vedea „Noua ordine”, o distopie mexicana de Michel Franco, care a fost premiata cu Leul de Argint la Venetia.

Filmul este nerecomandat persoanelor sub 18 ani, iar actiunea se intampla la o nunta din inalta societate de care se alege praful atunci cand revolta clasei sarace a societatii se transforma intr-o sangeroasa lovitura de stat. Totul este vazut prin ochii tinerei mirese si ai servitorilor instaritei familii, acestia trebuind sa aleaga fiecare de ce parte a baricadei se afla. Noua ordine exploreaza prabusirea unui sistem social si nasterea altuia, poate inca si mai nemilos.

Duminica, 19 septembrie, publicul este invitat la „O lume noua”, in regia Monei  Fastvold, o poveste situata in anul 1856, cu Katharine Waterston, Vanessa Kirby, Casey Affleck si Christopher Abbott.

Filmul urmareste povestea lui Abigail si Dyer, care duc o viata izolata la tara, castigandu-si traiul cu munca la ferma. Amandoi sunt devastati de moartea recenta a fiicei lor, Nellie. Cand un cuplu fara copii se muta in apropiere, Abigail simte imediat o puternica simpatie pentru Tallie, noua ei vecina, si cele doua femei leaga repede o prietenie profunda, care va deveni periculoasa.

Proiectiile vor continua in fiecare saptamana, pana pe 17 octombrie, iar biletele sunt disponibile pe eventbook.ro/program/cinema-sub-clar-de-luna

Citește în continuare