Skip to content

De astazi pana duminica puteti participa la Romanian Jewelry Week. Va include targuri cu vanzare si peste 191 de designeri din Romania si din 25 de tari care vor expune mii de creatii de bijuterie.

Romanian Jewelry Week 2.0 sarbatoreste bijuteria contemporana de joi pana duminica, intre 30 septembrie si 3 octombrie, cu expozitii, conferinte, tururi ghidate, targuri si peste 190 de designeri romani si internationali care vor expune mii de creatii de bijuterie. 

Expozitia centrala va fi deschisa la Arcub Gabroveni si va prezenta creatii din peste 25 tari: Romania, SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Spania, Germania, Ungaria, Franta, Marea Britanie, Italia, Olanda, Grecia, Austria, Republica Moldova, Israel, China, Iran si Coreea de Sud.

Expozitia va fi completata de 6 expozitii colective, scoli si asociatii internationale de renume: Milano Jewelry Week, Budapest Jewelry Week, Co-Adorn Art Jewellery Society Canada, Sheffield Hallam University UK, Plus One Collective si The Gallery of Art in Legnica Polonia. Expozitia va prezenta de asemenea si doi designeri internationali invitati speciali – Daniella Saraya si Claudia Lepik.

Romanian Jewelry Week 2021 face un tur la bijuteriei contemporane in 6 spatii culturale din Bucuresti: ARCUB – Hanul Gabroveni – expozitia centrala, Assamblage Institutul de Arta si Design – expozitiaIllegal – Silver and Gold before ‘89″, Muzeul National de Istorie a Romaniei – „Tur ghidat Tezaurul Romaniei”, Galeria Galateca – „Neo Fair – Eco & Wood Edition, AlbAlb – Romanian Jewelry Focus”, Dizainar – „Vitrina de Bijuterie”.

Un juriu international va desemna premiile din aceasta editie, juriu care are in componenta reprezentanti ai unora dintre cele mai importante organizatii internationale din domeniul bijuteriei contemporane precum Federatia Europeana de Bijuterie de la Bruxelles, Muzeul de Bijuterie din Atena Ilias Lalaounis, Joya Barcelona si Legnica Silver Festival.

La Arcub, la Hanul Gabroveni veti putea vizita atat expozitia centrala dar si un targ cu vanzare care va fi deschis pe perioada celor 4 zile de eveniment, cu peste 1500 de exponate de bijuterie contemporana.

Expozitia si targul vor putea fi vizitate intre orele 11:00 si 20:00, biletele pot fi cumparate de aici si vor include intrari la evenimente speciale precum un tur ghidat realizat de David Sandu, fondatorul si curatorului Romanian Jewelry Week si acces la ceremonia de premiere din 3 octombrie de la orele 17:00.

La Assamblage, Institutul de Arta si Design va avea loc expozitia „Illegal – Silver and Gold before ‘89”, un proiect pentru scoaterea la lumina a numelor artistilor care au facut pionierat in bijuteria contemporana romaneasca. Expozitia va aduce in fata lucrari de bijuterie realizate in perioada comunista si in primii ani din perioada post-decembrista in Romania. Va putea fi vizitata in acelasi program, intre 11:00 si 20:00.

La Muzeul National de Istorie a Romaniei se organizeaza o serie de tururi ghidate in expozitia permanenta Tezaurul Istoric si in expozitia temporara “Fragment. Experienta Restaurarii”, precum si o serie de workshop-uri demonstrative de bijuterie realizate de artistii Mihaela Ciocalteu si Doina Bacalu. Pot fi vizitate intre 10:00 si 18:00.

Galeria Galateca va gazdui o selectie curatoriala de designeri internationali, precum si o vitrina dedicata. Pe 2 si 3 octombrie va avea loc si targul de design Neo Fair – Eco & Wood Edition. 

AlbAlb propune prezentarea unei selectii curatoriate de piese de catre unii dintre cei mai apreciati designeri de bijuterii, avand in portofoliu bijuterii purtabile care pot fi incercate si achizitionate in magazin. Printre designeri se numara: Monom, Daniela Catoi, Contemporia, Dani Paun, Miruna Belicovici, Anayd Blu, Maria Paltin, i{n}stance, Artefact Room, Josephine, Atelier Devi, Diana Cojocaru, What if I Fly, Curandera, Carla Szabo, Ceramic Sparrow.Adresa este Strada Locotenent Aviator Serban Petrescu 1.

La Dizainar, magazinul de design romanesc fondat in 2012 de pe strada Putul cu Plopi la nr.17 din zona Cismigiu, va fi inaugurata o vitrina de bijuterie contemporana. Pe site-ul magazinului veti gasi deja o selectie de peste 600 de produse de serie ale designerilor romani. 

Daca veti face o vizita la Arcub, tot acolo va puteti bucura de retrospectiva Anonimul unde spectatorii din Bucuresti au ocazia sa vada filmele premiate în urma votului public la Festivalul ANONIMUL 18, inclusiv filmul castigator al Trofeului ANONIMUL, precum si cele mai apreciate filme din programele paralele, premiate la festivaluri internationale de prestigiu. 

Citește în continuare