Skip to content

William Shatner (90 ani), capitanul James T Kirk din Star Trek, merge in spatiu. Intr-un interviu pentru urban.ro Shatner spune “Sunt surprins de ce pot sa faca oamenii in fiecare zi. Si in bine, si in rau.”

William Shatner (90 ani), actorul care l-a interpretat pe capitanul James T Kirk din Star Trek, a confirmat ca va merge in spatiu cu Blue Origin, compania de travel spatial a lui Jeff Bezos.

Shatner va calatori pe 12 octombrie cu plecare de la baza din West Texas si, la cei 90 de ani ai sai, devine cel mai in varsta om care calatoreste in spatiu.

Primul zbor Blue Origin a avut loc in iulie, iar la bord s-au aflat proprietarul companiei, Jeff Bezos, fratele sau – Mark, un tanar de 18 ani – Oliver Daemen si doamna Wally Funk, fosta aviatoare, care avea 82 de ani la acel moment, marcand calatoria drept cel mai tanar si cel mai batran dintre oamenii in spatiu.

Acum Bezos merge pe o alta strategie de promovare in categoria “viata bate filmul”, pentru ca James T Kirk din Star Trek calatoreste la propriu in spatiu. William Shatner va calatori alaturi de un fost inginer NASA, un specialist in programare si un angajat al companiei Blue Origin. Zborul va dura 10 minute si va merge la 100 km distanta de pamant, la ceea ce e cunoscut in spatiu drept Karman Line.

In urma cu cateva saptamani William Shatner s-a aratat de partea miliardarilor care si-au facut companii de travel special, spunand ca sunt banii lor si pot face ce vor ei. In acest moment alaturi de Bezos si Blue Origin, mai exista active SpaceX, compania lui Elon Musk, si Virgin Galactic, compania lui Richard Branson.

Intr-un interviu pentru urban.ro realizat acum doi ani, prin telefon, William Shatner povestea despre perspectiva sa asupra evenimentelor care ne afecteaza viata. Actorul, dupa ce a terminat serialul Star Trek, a trait departe de lume intr-o rulota timp de trei ani.

Sunteti o persoana care urmariti atent stirile, sunteti implicat in viata sociala. Mai sunt stiri care va surprind?

Sunt suprins de stiri in fiecare zi. Sunt surpins de ce pot sa faca oamenii in fiecare zi. Si in bine, si in rau.

Mai calariti? Mai aveti timp si dorinta de a va sui pe cal?

Iubesc caii, iubesc senzatia de a conduce calul prin bratele mele, picioarele mele sau prin voce… Sa vorbesc cu o alta specie, intr-un limbaj nonverbal, este ceva ce pretuiesc foarte mult in relatia mea cu caii. De fiecare  data cand am timp liber, ma intorc la cai si calaresc cateva ore in zonele salbatice de pe langa Los Angeles.

Dupa ce Star Trek s-a oprit, v-ati retras intr-o rulota timp de trei ani si ati trait izolat de lume… Ce ati invatat din acea experienta?

Am invatat smerenia, am invata sa apreciez familia si fiecare om. E ceva ce am invatat si de la cai: daca ai cea mai mica aroganta, calul va simti si va avea grija de asta, si nu intr-un sens pozitiv (rade). Acei trei ani m-au invatat despre smerenie, mai presus de orice, sa ma curat de orice aroganta.

Ce le-ati recomanda tinerilor pentru a avea o viata mai buna, cu o minte mai puternica?

Sa se intoarca la prieteni si familie, sa gaseasca ceva de iubit, pe cineva care sa-l /o iubeasca si sa fie iubiti.  Si sa invete sa aiba grija de ei, ceea ce e cel mai important lucru.

Citește în continuare