Skip to content

(galerie foto) Cele mai mari 45 case de moda i-au adus un tribut lui Alber Elbaz printr-o defilare de moda. Pentru prima data, Balenciaga, Versace, Dior, Balmain, Alexander McQueen, Burberry si Louis Vuitton au fost pe aceeasi scena.

Saptamana Modei de la Paris a revenit dupa aproape 2 ani de pauza cu primele defilari fizice cu public. Finalul saptamanii a fost marcat printr-un eveniment emotionant in care toate marile case de moda din Europa si nu numai s-au reunit pentru o defilare comuna. Prezentarea de moda i-a fost dedicata regretatului designer Alber Elbaz care a murit din cauza coronavirusului in luna apriliei a acestui an.

Spectacolul de moda a fost intitulat „Iubirea aduce iubire” (Love brings love) dupa mantra preferata a lui Elbaz care avea 59 de ani inainte sa moara. Defilarea a reunit 45 dintre cele mai cunoscute, apreciate si rezistente case de moda din lume, de la Jean Paul Gaultier la Saint Laurent, Alexander McQueen, Dior sau Valentino.

Brandurile care se afla in mod obisnuit in concurenta, au lasat deoparte rivalitatile si animozitatile pentru o seara si au lucrat impreuna pentru o defilare in care fiecare designer a creat o tinuta prin care ii aduce tribut lui Alber Elbaz. 

Creatiile au fost Haute Couture in majoritatea cazurilor si au imprumutat mici elemente din stilul personal al lui Elbaz sau din creatiile sale pentru Lanvin prin funde, nuante de roz, rochii bufante, matasuri si tafta. Dries Van Note a avut o abordare mult mai directa si a imprimat un portret al lui Elbaz pe un palton rosu cu umeri asimetrici. In acelasi timp, fiecare case de moda a avut grija sa isi reprezinte stilul specific astfel incat cei pasionati de moda sa recunoasca numele brandului doar din aspectul tinutei.

Printre participanti s-au numarat Raf Simons, Jean Paul Gaultier, Rick Owens, Virgil Abloh, Christopher John Rogers, Stella McCartney, Thom Browne, Alessandro Michele de la Gucci, Kim Jones de la Fendi, Olivier Rousteing de la Balmain, Nicholas Ghesquiere de la Louis Vuitton, Riccardo Tisci de la Burberry, Maria Grazia Chiuri de la Dior, Valentino si Maison Margiela.

In primul rand s-au aflat invitati de seama precum Prima Doamna a Frantei, Brigitte Macron sau actrita Demi Moore care a fost insotita de fiica ei, Scout Willis. Mai jos veti gasi o galerie foto cu 18 dintre cele mai spectaculoase tinute din defilarea de moda.

Una dintre prietenele designerului,Carla Sozzani, a declarat pentru Vogue ca „Alber era obsedat de ideea unui spectacol de moda precum Cirque de Soleil in care sa ceara fiecarui designer sa contribuie cu o tinuta. Iar acum se intampla, dar intr-un alt mod. Nimeni nu a reusit sa aduca atat de multi oameni din moda impreuna, in acelasi timp.”

Mai jos puteti urmari defilarea in intregime.

Pana la varsta de 59 de ani, celebrul designer a avut o cariera spectaculoasa in care a reusit sa aseze casa de moda Lanvin in clasamentul celor mai bine vandute branduri de lux din lume.

Elbaz era mult mai onest si mai prietenos decat majoritatea artistilor care detin functiile de directori ale marilor case de moda. Comentariile sale spumoase erau servite cu o doza de adevar, satira si amuzament: „Daca nu este comestibil, nu este de mancare. Daca nu este purtabil, nu este moda.”

Cu cateva luni inainte sa moara, designerul de origine israelina isi lansase „AZ Factory”, propriul brand sustinut de conglomeratul Richemont care detine numeroase branduri de lux. De altfel, anuntul disparitiei lui Elbaz a fost facut de Johann Rupert, presedintele companiei elvetiene Richemontcare a declarat: „Suntem devastati – Alber a murit de la COVID dupa ce a stat la spital timp de trei saptamani – atat de tragic. (…) Viziunea sa incluzatoare asupra modei le-a facut pe femei sa se simta frumoase si confortabile prin imbinarea mestesugului traditional cu tehnologia – proiecte extrem de inovatoare care au incercat sa redefineasca industria.

Mai jos puteti afla povestea vietii designerului si cele mai memorabile creatii realizate pentru Lanvin.

Citește în continuare