Skip to content

(video) Madonna a sustinut un concert surpriza intr-o pivnita din Harlem. Aflata in turneul de promovare al filmului „Madame X”, artista a marturisit ca regreta faptul ca a refuzat sa joace in Matrix.

Pe parcursul week-endului, Madonna s-a aflat intr-un turneu de promovare al filmului care documenteaza seria de concerte „Madame X” sustinute in 2019. Dupa ce turneul a fost reprogramat din cauza unor leziuni suferite de artista, spectacolelele au fost anulate in 2020 din cauza pandemiei. Astfel, filmarile din concerte au fost transformate intr-un proiect cinematografic care a fost lansat pe Paramount Plus.

Pe langa o serie de interviuri si aparitii scandaloase in stilul care a consacrat-o pe Madonna, cum a fost cea din cadrul emisiunii lui Jimmy Fallon unde s-a urcat pe masa prezentatorului si a ridicat fusta pentru a-si dezvalui posteriorul, artista a sustinut si un concert surpriza intr-un club restaurant dintr-o pivnita din cartierul Harlem din New York.

La miezul noptii de vineri, Madonna a urcat pe bar si pe pian si a inceput sa cante alaturi de Jon Batiste si trupa lui intr-o prestatie in stil de cabaret. 

In cadrul concertului din pivnita restaurantului Red Rooster din Harlem, Madonna s-a adresat celor prezenti si le-a spus: „Evident, Madame X s-a nascut. Ea a fost mereu aici, a fost mereu alaturi de tine, mereu te-a incurajat, te-a impins inainte, te-a inspirat, sper. Ti se pare ca este ceva ce lipseste din viata ta? Care e jobul nostru? Care e destinul nostru? Daca nu stim, hai sa aflam. Vorbeam cu Jon mai devreme si ne spuneam unul altuia ca totul este despre cat de tare iti doresti sa obtii ceva.” 

Spectacolul a inceput in jurul orei 1:40 am, a durat in jur de 20 de minute in care artista a dansat lasciv pe pian, pe langa stalpi si pe bar. A cantat melodii precum „Like a Prayer”, „Dark Ballet”, „La Isla Bonita” si „Saudade”.

Alegerea trupei lui Batiste a fost una strategica, Madonna se asociaza de obicei numai cu artisti si personalitati care au credibilitate in randul tinerilor sau in randul specialistilor dintr-un anumit domeniu muzical sau al divertismentului.

In cazul lui Jon Batiste, este directorul creativ al muzeului jazz-ului din Harlem, anul trecut a castigat premii Oscar, BAFTA si un Glob de Aur pentru muzica din filmul „Soul” de la Pixar, a cantat cu Prince, Stevie Wonder, Lenny Kravitz si este directorul muzical al trupei Stay Human alaturi de care apare aproape in fiecare seara a saptamanii in emisiunea „The Late Show with Stephen Colbert”.

Dupa concertul la care participau in jur de 100-200 de fani si prieteni ai artistei, Madonna si Batiste au pornit la pas pe strazile din Harlem, la 2 dimineata si au cantat „Like a Prayer” la portavoce si la tamburina. Dupa cateva minute, grupul s-a oprit in fata unei biserici unde Madonna s-a pozitionat in fata usilor si a declarat ca „Domnul este cu noi. Cateodata trebuie sa spui cate o rugaciune.”

In cadrul interviului acordat lui Jimmy Fallon, Madonna a declarat ca ii pare rau ca a refuzat roluri in Batman Returns sau The Matrix, cel din urma devenind unul dintre filmele ei preferate.

Desi a avut o cariera incomparabila cu orice alt muzician in viata, Madonna a dezvaluit in cadrul discutiei cu Jimmy Fallon ca „am refuzat rolul din The Matrix, iti vine sa crezi? Imi venea sa ma omor singura. Este unul dintre cele mai bune filme realizate vreodata. O parte mica din mine inca regreta acel moment din viata mea.”

In acelasi interviu, a povestit ca a refuzat roluri importante din „Batman Returns” unde i s-a propus sa o joace pe Catwoman si in „Showgirls”: „le-am vazut pe amandoua si regret ca am refuzat sa o joc pe Catwoman, a fost foarte misto.”

Dupa ce a regizat doua filme – „Filth and Wisdom” (2008) si „W.E.” (2011), Madonna lucreaza in prezent la scenariul unui film autobiografic.

Artista a declarat ca, de-a lungul timpului, a citit alte cateva propuneri de scenarii bazate pe povestea vietii ei care au iritat-o enorm si s-a luptat sa opreasca studiourile de la Hollywood sa produca unul dintre ele, i-a amenintat ca va merge in fata portii lor si va face un protest public impotriva lansarii daca vor da unda verde proiectului.

Cunoscuta drept una dintre cele mai indarjite, ambitioase si incapatanate artiste din lume, Madonna a declarat ca nu vrea sa lase pe nimeni sa ii spuna povestea, cu atat mai mult nu vrea sa permita unui barbat sa scrie scenariul: „De ce i-as lasa pe oamenii astia sa scrie despre viata mea? Nu exista nimeni pe planeta asta care sa scrie sau sa regizeze un film despre viata mea mai bine decat mine. Asta e adevarul.”

Pentru a promova noul film-documentar despre turneul „Madame X”, Madonna a lansat si o colectie de haine si accesorii imprimate cu imagini prelucrate din concert.

Colectia o are ca protagonista pe „Madame X”, un alter ego pe care artista l-a invocat pentru albumul si turneul cu acelasi nume. Pe site-ul ei oficial puteti cumpara tricouri, hanorace, esarfe, lanturi, petic de ochi, palarii, agende sau un pahar pentru shoturi, inspirat de cultura portugheza. 

Documentarul „Madame X”, al carui trailer il puteti urmari mai jos, a fost filmat pe parcusul celor 6 concerte sustinute de Madonna in Lisabona, Portugalia. Pe langa prestatiile ei de pe scena si interludii realizate in stilul unui film de actiune, include si secvente cu fiica ei, Louder Leon, pe scena  si o aparitie din partea trupei Orquestra Batukadeiras, o trupa de batuque formata numai din femei.

Citește în continuare