Skip to content

Pe 15 octombrie incepe Bucharest Fringe, in format hibrid. Spectatorii pot vedea 20 de spectacole noi, productii de la teatrele independente din toata tara

Cea de-a XI-a editie a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent se va desfasura, in perioada 15 – 24 octombrie, in format hibrid, spectactorii avand un program de 20 de spectacole noi prezentate la Teatrul Apropo si la teatre partenere.

Editia de anul acesta pune accentul pe spectacole de teatru si dans, formule hibride, inter sau transdisciplinare, performance-uri sau spectacole imersive. Selectia spectacolelor a fost realizata de criticii de teatru Oltita Cintec, Cristina Modreanu si Cristiana Gavrila.

Juriul de premiere pentru spectacolele aflate in competitie este format din Ioana Barbu – actrita, Cristian Bajora – regizor si producator, Florentina Bratfanof – director de casting. In sectiunea Competitie, sunt prezentate 10 spectacole, dupa cum urmeaza:

„Aici Moscova” de Iulia Pospelova, un spectacol cinematic de Catinca Draganescu (unteatru), „Cosmonauti” de Alexandru Ivanoiu, regia Andreea Lucaci (Teatrul Luni de la Green Hours & artistii);

„Ivan” de Javier de Dios Lopez, regia Antonella Cornici (Teatrul din Stejar, Iasi);

„Fragil” de Diana Aldea si Filip Odagiu, regia Diana Aldea (Centrul de Creatie MAIDAN, Cluj-Napoca);

„Clara si timpul liber” de Ana Turos (unteatru de copii);

„Domeniul luptei” de Catinca Draganescu (autoare si regizoare) – unteatru;

„Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois” de Cosmin Stanila, regia Andrei Majeri – Reactor de Creatie si Experiment Cluj-Napoca;

„Verde taiat” de Alexandra Felseghi, regia Adina Lazar – Asociatia Pro Teatru, Zalau;

„Toata linistea din lume” de Mihaela Michailov si Radu Apostol, regia Radu Apostol – ADO in parteneriat cu Centrul de Teatru Educational Replika;

„Cassandra” de Norah Sadava & Amy Nostbakken, regia Leta Popescu – Vanner Collective in parteneriat cu Teatrul Apollo111.

Programul festivalului poate fi consultat pe www.bfringe.ro, unde se vor transmite si spectacolele online, iar biletele sunt puse in vanzare pe Eventbook si Mystage. Biletele online costa 40 lei, iar cele fizice 50 lei.

Accesul la evenimente se face doar in baza unui certificat verde valid, care sa ateste vaccinarea completa sau trecerea prin boala, capacitatea maxima de ocupare a locurilor fiind de 50%.

Citește în continuare