Skip to content

Coldplay a anuntat turneul global din 2022. Trupa va folosi energie regenerabila, iar un copac va fi plantat pentru fiecare bilet vandut.

Coldplay a anuntat turneul „Music Of The Spheres”, care incepe in SUA in martie 2022, continua in Europa intre 2 iulie si 23 august si apoi in America de Sud, la Rio de Janeiro, pe 10 septembrie 2022, iar in deschidere vor canta H.E.R. sau London Grammar.

Trupa pune accent pe sustenabilitate si acolo unde este posibil, va folosi energie regenerabila ca sa tina concertul. Inclusiv cele trei spectacole programate pe stadionul Wembley vor fi alimentate cu energie regenerabila 100%.

Acestia au anuntat inca din 2019 ca iau in serios un mod sustenabil de a economisi resursele planetei. Mai mult, pe 22 octombrie vor fi prima trupa care canta pe prima arena cu emisii zero de carbon din lume,Climate Pledge Arena din Seattle, Washington.

Despre turneu, acestia au povestit, citati de publicatia NME, ca „suntem foarte constienti ca planeta se confrunta cu o criza climatica. Asadar, am petrecut ultimii doi ani consultandu-ne cu experti in mediu pentru a face acest tur cat mai durabil posibil si, la fel de important, pentru a valorifica potentialul turneului pentru a impinge lucrurile inainte”.

Masurile de sustenabilitate ale trupei includ reducerea emisiilor directe cu 50% comparativ cu ultimul turneu al trupei din 2016 si 2017, folosind 100% energie regenerabila si avand instalatii solare in fiecare locatie.

Fanii care calatoresc la spectacole cu mijloacele de transport in comun vor fi recompensati cu reduceri, in timp ce formatia doneaza 10% din toate castigurile turneului catre organizatii pentru schimbarile climatice. Un copac va fi plantat pentru fiecare bilet vandut.

Coldplay lanseaza astazi cel de-al noualea album, intitulat „Music Of The Spheres”.

Coldplay a lansat deja melodia principala de pe album printr-un nou videoclip cu efecte speciale. Actiunea din „Higher Power” se desfasoara pe o alta planeta unde Chris Martin danseaza cu extraterestrii si caini-robot, iar lansarea a avut loc pe Statia Spatiala Internationala.

Coldplay este cea mai bine vanduta trupa britanica a acestui secol, iar povestea ei incepe in 1996.

Coldplay a devenit nu doar una dintre cele mai celebre trupe rock din punct de vedere comercial, ci una dintre cele mai populare trupe indragite de participantii la concerte, datorita muzicii lor deosebite si a atitudinii hiper-concert, care se reflecta cu succes in fiecare show.

In ultimele spectacole, trupa a folosit efecte speciale cu lumini si sunete, inovatii tehnologice si moduri neobisnuite de a interactiona cu publicul.

De-a lungul timpului, Coldplay a castigat numeroase premii Grammy, devenind faimoasa odata cu lansarea single-ului Yellow. Lansat in 2008, albumul „Viva la Vida or Death and All His Friends” a fost premiat cu doua premii Grammy, pentru „Cel mai bun album rock al anului” si pentru „Cea mai buna formatie”. Tot din acest album face parte si hit-ul Viva la Vida care a primit premiul Grammy pentru „Cantecul anului 2008.” In acelasi an, la Q Awards, trupa britanica a castigat premiul pentru The Best Act in the World Today.

Trupa Coldplay a castigat sapte premii Grammy, opt  premii Brit Awards si cinci NME Awards.

In anul 2011, Mylo Xyloto – cel de-al cincilea album de studio al trupei britanice, un album-concept despre dragoste – a depasit recordul celor mai vandute copii digitale ale unui album. Doar in prima saptamana, pe iTunes s-au vandut peste 500.000 de copii digitale. In total au fost vandute peste 20 milioane de copii digitale.

Citește în continuare