Skip to content

(video) Primul trailer al noului film „The Batman” cu Robert Pattinson, Colin Farrell, Zoe Kravitz, Jeffrey Wright, Paul Dano si Andy Serkis.

Studiourile Warner Bros. au dezvaluit primul trailer al noului film „The Batman” care il are ca protagonist pe Robert Pattinson in rolul supereroului mascat. Primele imagini din filmul care promite sa fie si mai intunecat decat „Dark Knight” au aparut in cadrul evenimentului „DC FanDome” in care fanii benzilor desenate primesc in avanpremiera noutatile din universul DC. 

Pe langa Pattinson care apare in premiera in costumul lui Batman in timp ce isi ataca inamicii din Gotham, in trailer se remarca si Paul Dano in rolul lui Riddler, un criminal in serie care va fi unul dintre raufacatorii principali ai povestii.

Jeffrey Wright joaca rolul lui Jim Gordon iar Zoe Kravitz este Selina Kyle, periculoasa Catwoman care schimba mai multe peruci si costume in incercarile ei de a se deghiza pentru a-si duce la capat planurile meschine.

Noul film este primul din franciza Batman care pune un accent mult mai mare pe personajul jucat in trecut cu succes de Michelle Pfeiffer (in 1992 in Batman Returns) si Anne Hathaway (in 2012 in The Dark Knight Rises) care denota importanta lui Catwoman in viata protagonistului dar reflecta si miscarile feministe din ultimii ani.

Intr-un interviu acordat in cadrul conferintei DC Fandome, Kravitz a declarat despre rolul lui Catwoman ca „nu vreau sa fie o idee, un concept, vreau sa fie un om, o persoana reala, intr-o situatie cat se poate de reala. E intr-un oras in care incearca sa supravietuiasca iar actiunile ei sunt o reactie a propriei dureri.”

Una dintre cele asteptate aparitii este cea a lui Colin Farrell in rolul Pinguinului care opereaza ca un creator al haosului suprem spre deosebire de Riddler care are o abordare metodica si foarte bine calculata. In trailer il veti mai vedea si pe Andy Serkis in rolul majordomului fidel Alfred Pennyworth care este mereu ingrijorat pentru Bruce Wayne. 

Filmul regizat de Matt Reeves (cunoscut pentru „Let me in”, „Cloverfield”, „War on the planet of the apes” si „Dawn of the planet of the apes”) va fi lansat in cinematografe pe 4 martie 2022 si este asteptat sa devina unul dintre cele mai mari productii ale anului viitor.

Distributia este completata de John Turturro in rolul raufacatorului Carmine Falcone, Peter Sarsgaard in rolul Gil Colson, Barry Keoghan in rolul politistului Stanley Merkel, Jayme Lawson drept Bella Real, Alex Ferns in rolul lui Pete Savage dar si Con O’Neill, Charlie si Max Carver, Rupert Penry-Jones si Gil-Perez-Abraham.

Scenariul a fost scris de regizorul Matt Reeves alaturi de Peter Craig. Din echipa creativa au facut parte si directorul de imagine Greig Fraser (nominalizat la Oscar pentru „Lion”, recent a lucrat la noul „Dune”), designerul de costume Jacqueline Durran (a castigat Oscaruri pentru „Little Women” si „Anna Karenina”), compozitorul Michael Giacchino (castigator al unui trofeu Oscar pentru coloana sonora din „Up”, cunoscut si pentru Spider-Man, Jurassic World si Star Wars).

Pentru primul film in care il va juca pe Batman, Robert Pattinson s-a pregatit pentru secventele de actiune cu sportivul Rigan Machado din Brazilia, detinator al centurii neagre la Jiu-Jitsu, care a lucrat in trecut cu Vin Diesel, Ashton Kutcher si Charlie Hunnam.

Nascut in 1986, actorul britanic Robert Pattinson a inceput sa joace intr-un club de teatru londonez la varsta de 15 ani, si a debutat in „Harry Potter and the Goblet of Fire” (2005), interpretandu-l pe Cedric Diggory.

A devenit celebru pe plan international odata cu rolul lui Edward Cullen din adaptarile romanelor „Twilight” (cinci filme intre 2008 si 2012), care au obtinut incasari de peste 3,3 miliarde de dolari la nivel global.

Dupa ce a jucat in dramele romantice „Remember Me” (2010) si „Water for Elephants” (2011), Pattinson a renuntat la rolurile din filmele cu buget larg in favoarea productiilor independente, precum thrillerul „Cosmopolis” (2012) regizat si produs de David Cronenberg, in satira lui Cronenberg, „Maps to the Stars” (2014), in drama „The Lost City of Z” (2016) in regia lui James Gray sau in filmul horror „The Lighthouse” (2019).

Intre timp, Bruce Wayne va aparea si in noul film „The Flash” acolo unde este jucat de Michael Keaton, rol pe care nu l-a mai jucat  de pe vremea cand Tim Burton regiza Batman. Vorbim despre Batman din 1989 si Batman Returns din 1992, dupa care Burton a fost inlocuit de Joel Schumacher pentru ca studiourile Warner voiau un film mai aproape de copii.

Citește în continuare