Skip to content

Actorul Richard Bovnoczki invita publicul bucurestean la „Strigoiul”, un spectacol de teatru imersiv cu actiunea in perioada interbelica

In perioada 11-14 noiembrie, are loc premiera spectacolului de teatru imersiv „Strigoiul”, scris si regizat de Oana Rasuceanu si avandu-l ca protagonist pe actorul Richard Bovnoczki. Spectacolul este un one-man show conceput si creat special pentru spatiul Interbelle, un studio concept multifunctional care aduce un omagiu perioadei interbelice a Bucurestiului.

Spectacolul are la baza un articol aparut in ziarul Credinta din 1935, cand membrii Grupului Criterion, un grup de intelectuali importanti ai momentului, precum dansatorul Gabriel Negry, eseistul si criticul Petru Comarnescu, filozoful si sociologul Mircea Vulcanescu, au ajuns sa fie prezentati si receptati de opinia publica a vremii drept „Cavalerii de Curlanda”.

Strigoiul” este o piesa de teatru imersiv ce pleaca de la acest moment si, timp de 70 de minute, se dezvolta pe ritmuri de Jean Moscopol, in lumina unui interior de Bucuresti interbelic. Coregraful fictiv Octavian Predescu, interpretat de actorul Richard Bovnoczki, se materializeaza in apartamentul blocat in timp si conecteaza trecutul de prezent. Spectatorii vor trai alaturi de el, urmarindu-i rutina influentata de noile stiri care il vizeaza direct. Alaturi de partenerii tacuti ai unei transformari vizibile, protagonistul devine strigoiul propriei existente.

”Prin timpul pe care il petrece in apartamentul lui Octavian, spectatorul va fi poate fascinat de descoperirea unei epoci atent inramate in mentalul colectiv romanesc drept o “epoca de aur” din istoria recenta a Romaniei. Insa, totodata, va fi surprins sa afle ca subiectele fierbinti de atunci pot fi receptate ca subiecte de foc si in zilele noastre. Anumite atitudini, comportamente, mentalitati ale societatii romanesti a anului 2021 se reflecta ca intr-o oglinda in cele ale societatii romanesti din 1935”, spune Oana Rasuceanu.

Studioul Interbelle este un concept creat de echipa care a pus bazele Ferestroika, un muzeu imersiv al vietii de familie in comunism, in colaborare cu Spider Group, o echipa creativa de artisti specializati in experiente bazate pe tehnologie. Muzica si sound design-ul este semnat de Mihai Dobre, scenografia de Romulus Boicu si costume de Alina Ababei.

Intrarea la reprezentatiile „Strigoiul” este libera, insa accesul se face exclusiv pe baza de rezervare in avans pe adresa [email protected]. Pentru calitatea experientei numarul maxim de spectatori la fiecare reprezentatie este de 5. Participarea la eveniment se face in conditiile sanitare impuse de legislatia in vigoare, la acces fiind necesara prezentarea certificatului verde COVID.

Citește în continuare