Skip to content

24 de filme de animatie gratuite pentru ca orele de istorie, cultura civica, biologie, literatura sa fie mai distractive. Proiectul apartine Academiei Minimest si e pentru copiii intre 6 si 12 ani

Academia Minimest isi propune ca orele de istorie, cultura civica, biologie, literatura sau geografie sa fie mai distractive, printr-un nou proiect educational dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani. Programul le propune cadrelor didactice un instrument practic, util si interactiv prin care copiii se pot familiariza cu arta filmului, dobandind noi cunostinte si abilitati, pornind de la o selectie de 24 de filme de animatie accesibile gratuit pe platforma Animest.

Desi neinclus in programul national de studiu, filmul rezoneaza cu preferintele si nevoile copiilor, multi dintre ei invatand mai usor daca informatia le este prezentata prin mijloace vizuale dinamice.

Selectia de filme din cadrul Academiei Minimest promoveaza teme precum incluziunea, diversitatea si toleranta (temele si abordarea fiind alese pe trei categorii de varsta: 6-8 ani, 8-10 ani, 10-12 ani), gandirea critica, democratia, educatia incluziva si invatarea activa. Cele 24 de filme sunt selectate in functie de temele abordate, cu accent pe valori precum prietenia, empatia, respectul fata de cei altfel decat noi, non-violenta, ecologia, dreptul la educatie, relatia cu familia, relatia dintre generatii si valorile europene.

Programul cuprinde o serie de scurtmetraje, dar si lungmetrajul „Fritzi, povestea unei revolutii”.

Filmul prezinta Germania de Est in 1989, unde Fritzi are 12 ani si il primeste in grija pe Sputnik, catelul celei mai bune prietene, Sophie, plecata cu familia in vacanta in Ungaria. Cand Sophie nu se mai intoarce din vacanta, Fritzi si Sputnik nu ezita sa porneasca in cautarea ei. Povestea anului 1989 este astfel vazuta din perspectiva unui copil. Filmul poate fi un bun punct de pornire pentru o lectie de istorie, un dialog intre generatii, discutii despre prietenie, despre simtul civic, despre relatarea unei intamplari din perspectiva unui personaj.

Filmele accesibile gratuit pe platforma vin insotite de sugestii de activitati care se pot face cu clasa sau individual. Profesorii interesati pot primi pentru fiecare film fise sau planuri de activitati originale, pe nivel de varsta, de folosit cu elevii la clasa sau ca materiale de lucru pentru acasa, resurse pedagogice adaptate la mediul online si offline.

Profesorii si educatorii interesati sa acceseze programul pot trimite o solicitare la [email protected], iar lista cu filme este disponibila aici.

Citește în continuare