Skip to content

In timp ce Europa se inchide pentru a diminua valul patru al infectarilor cu coronavirus, SUA a anuntat ca petrecerea de Anul Nou din Times Square va fi posibila doar pentru persoanele vaccinate

foto: Profimedia

Numarul de cazuri de COVID-19 a inceput din nou sa creasca in diferite tari din Europa, ceea ce a determinat alte restrictii, pentru a diminua raspandirea virusului. In acelasi timp in care Europa pare ca iar se inchide, SUA a anuntat ca petrecerea de Anul Nou din Times Square va fi posibila doar pentru persoanele vaccinate.

Orasul New York va intampina multimile inapoi in Times Square de Anul Nou, dupa cum a declarat de curand primarul Bill de Blasio, atata timp cat petrecaretii demonstreaza ca sunt vaccinati. Acestia au o traditie de peste 100 de ani in care arunca o minge in Times Square.

Potrivit televiziunii PBS, festivitatile de Revelion s-au mutat in piata din zona cladirii publicatiei New York Times in 1904, dupa ce au avut loc anterior la Trinity Church din Manhattan, unde spectatorii au putut auzi sunetul clopotelor semnaland miezul noptii.

In anul 1904, cand ziarul The New York Times si-a mutat sediul intr-o cladire din Longacre Square, patronul publicatiei, un imigrant german pe nume Alfred Ochs, a dorit sa marcheze momentul printr-o petrecere memorabila. Acesta a reusit sa convinga primaria sa redenumeasca piata unde se afla noul sediu al ziarului din Longacre Square in Times Square, iar pentru trecerea dintre ani, a organizat in piata o petrecere impresionanta. Conform informatiilor istorice, un numar record de 200.000 de participanti au fost la eveniment, insa folosirea artificiilor a stricat petrecerea, bucati de cenusa fierbinte atentand la viata oamenilor.

Pentru a evita si alte situatii neplacute, editorul New York Times, Adolph Ochs, s-a dus la Walter Palmer, electricianul sef al Times, pentru a crea ceva diferit care sa atraga multimile si sa evite cenusa fierbinte a artificiilor. Palmer, inspirat de traditia maritima de a arunca o minge de timp pentru ca marinarii sa-si poata regla cronometrele in timp ce se aflau pe mare, a conceput ideea de a arunca o minge luminata in noaptea de Revelion. Traditia de a arunca mingea in Times Square este o traditie din 1907.

Prima minge a fost construita din lemn si fier, avea o greutate de 317 kg si un diametru de 1,5 metri, fiind impodobita cu 100 de becuri de 25 wati fiecare.

Citește în continuare