Skip to content

(galerie foto, video) American Music Awards 2021: lista castigatorilor, cele mai spectaculoase aparitii pe covorul rosu si prestatii live de la Bruno Mars, Coldplay si Jennifer Lopez.

Evenimentul care este descris drept „cea mai mare gala din lume dedicata unor premii votate de public” s-a desfasurat la Microsoft Theater din Los Angeles, a fost transmis in peste 120 de tari si a avut-o ca gazda pe Cardi B. Pe langa cele 3 nominalizari pe care le-a avut in cadrul competitiei, Cardi B a facut un adevarat spectacol prin tinutele pe care le-a schimbat pe parcursul galei si a facut numeroase glume in stilul specific pentru care a devenit faimoasa.

Premiile AMA sunt importante mai ales pentru influenta pe care o au asupra votantilor care aleg nominalizarile pentru premiile Grammy 2022, cele mai ravnite trofee din industria muzicala. Acestea vor fi anuntate marti, 23 noiembrie.

American Music Awards 2021 a premiat si celebrat tinerele talente din industria muzicala, listele castigatorilor si cea a artistilor care au fost invitati sa cante pe scena au fost dominate de interpreti tineri, aflati in primii 2 sau 3 ani de la debut.

Printre artistii care si-au prezentat showurile pe scena AMA 2021 au fost Bad Bunny cu Tainy si Julieta Venegas, BTS care a avut atat un moment solo dar si in colaborare cu „Coldplay” pentru piesa „My Universe”, Kane Brown, Chloe, Diplo, Mickey Guyton, Walker Hayes, Jennifer Lopez, italienii de la Maneskin care au castigat Eurovision 2021, New Edition cu New Kids on the Block, Olivia Rodrigo, Silk Sonic, Tyler The Creator, Carrie Underwood, Jason Aldean si Bruno Mars.

Printre prezentatori s-au numarat Brandy, Billy Porter din „POSE”, Ansel Elgost si Rachel Zegler din „West Side Story”, Winnie Harlow, Machine Gun Kelly si Anthony Ramos.

Nominalizarile pentru American Music Awards sunt bazate pe topurile Billboard in privinta streaming-ului, difuzarilor radio, vanzarii de single-uri si albume si succesul pe YouTube, Spotify sau Apple Music. Au fost luate in vizor numai melodii sau albume lansate intre 25 septembrie 2020 si 23 septembrie 2021. In trecut, castigatorii erau alesi de organizatori tinand cont de succesul fiecarui artist. Anul acesta, fanii au putut vota pentru fiecare categorie, avand ocazia sa acorde cate un vot pe zi pe TikTok. 

Au existat mai multe surprize in lista castigatorilor. Din cele 7 nominalizari pe care le avea, fiind considerata favorita anului, artista Olivia Rodrigo a castigat un singur trofeu, cel pentru „Best New Artist of the Year”. In schimb, trupa K-pop BTS si Doja Cat au castigat 3 trofee la cele 3 categorii la care erau nominalizati. Spre deosebire de alti ani, nu a existat un castigator care sa domine intreaga ceremonie.

ARTIST OF THE YEAR: BTS 

NEW ARTIST OF THE YEAR: Olivia Rodrigo 

COLLABORATION OF THE YEAR: Doja Cat ft. SZA „Kiss Me More” 

FAVORITE TRENDING SONG: Megan Thee Stallion „Body” 

FAVORITE MUSIC VIDEO: Lil Nas X „MONTERO (Call Me By Your Name)” 

FAVORITE MALE POP ARTIST: Ed Sheeran 

FAVORITE FEMALE POP ARTIST: Taylor Swift 

FAVORITE POP DUO OR GROUP: BTS 

FAVORITE POP ALBUM: Taylor Swift „evermore”

FAVORITE POP SONG: BTS „Butter” 

FAVORITE MALE COUNTRY ARTIST: Luke Bryan 

FAVORITE FEMALE COUNTRY ARTIST: Carrie Underwood 

FAVORITE COUNTRY DUO OR GROUP: Dan + Shay

FAVORITE COUNTRY ALBUM: Gabby Barrett „Goldmine” 

FAVORITE COUNTRY SONG: Gabby Barrett „The Good Ones”

FAVORITE MALE HIP-HOP ARTIST: Drake

FAVORITE FEMALE HIP-HOP ARTIST: Megan Thee Stallion 

FAVORITE HIP-HOP ALBUM: Megan Thee Stallion „Good News” 

FAVORITE HIP-HOP SONG: Cardi B „Up” 

FAVORITE MALE R&B ARTIST: The Weeknd

FAVORITE FEMALE R&B ARTIST: Doja Cat 

FAVORITE R&B ALBUM: Doja Cat „Planet Her” 

FAVORITE R&B SONG: Silk Sonic (Bruno Mars, Anderson .Paak) „Leave The Door Open” 

FAVORITE MALE LATIN ARTIST: Bad Bunny 

FAVORITE FEMALE LATIN ARTIST: Becky G 

FAVORITE LATIN DUO OR GROUP: Banda MS de Sergio Lizárraga

FAVORITE LATIN ALBUM: Bad Bunny „EL ÚLTIMO TOUR DEL MUNDO”

FAVORITE LATIN SONG: Kali Uchis „telepatía”

FAVORITE ROCK ARTIST: Machine Gun Kelly 

FAVORITE INSPIRATIONAL ARTIST: Carrie Underwood 

FAVORITE GOSPEL ARTIST: Kanye West 

FAVORITE DANCE/ELECTRONIC ARTIST: Marshmello

Mai jos puteti urmari cateva dintre prestatiile live din timpul galei.

Citește în continuare