Skip to content

Kevin Spacey amendat cu 31 de milioane de dolari pentru incalcarea contractului „House of Cards”. Amenda e rezultatul unui arbitraj conform caruia actorul a provocat daune casei de productie a serialului si a incalcat obligatiile contractuale.

Variety anuntat ca un mediator a decis ca actorul Kevin Spacey trebuie sa platesca producatorului „House of Cards”, MRC,  31 de milioane de dolari pentru conduita sexuala neadecvata din culisele serialului. Aceasta decizie este rezultatul unei actiuni care a durat doi ani si s-a desfasurat cu usile inchise. Hotararea e publica de ieri pentru ca producatorii serialului au depus actele de arbitraj la Curtea Superioara din Los Angeles pentru a confirma hotarârea arbitrajului.

Spacey, interpretul personajului principal Frank Underwood in „House of Cards”, a fost suspendat, apoi concediat, din serialul Netflix dupa ce au aparut acuzatii de hartuire sexuala la adresa lui.

Ca urmare a audierilor cu usile inchise, mediatorul a concluzionat ca Spacey a incalcat in mod repetat obligatiile contractuale, inclusiv politicile anti-hartuire. Mediatorul a subliniat si ca MRC a avut de suferit din cauza comportamentului lui Spacey, inclusiv fiind nevoit sa opreasca sezonul 6 „House of Cards” si sa il rescrie. Inainte de aparitia acuzatiilor, fusesera filmate doua episoade din serial, iar sezonul 6 – care urma sa aiba 13 episoade – era scris aproape integral. In final ultimul sezon a avut 8 episoade pentru a respecta termenul limita de livrare.

Kevin Spacey a sustinut ca este, de fapt, in cazul lui a fost incalcat contractul si ar trebui sa primeasca bani ca urmare a unei clauze din contract „pay or play”. Actorul a incercat fara succes sa faca apel.

Dupa aproape 4 ani in care a fost implicat in numeroase cazuri penale in care a fost acuzat de hartuire si agresiune sexuala, actorul Kevin Spacey se afla aproape de momentul in care ar putea scapa de toate procesele intentate impotriva lui. 

Recent, un judecator din Manhattan a respins toate revendicarile unuia dintre cei doi barbati care l-au dat in judecat pe Spacey pentru presupusele abaterile sexuale din anii 1980.

Motivul invocat de judecatorul Lewis Kaplan a fost faptul ca reclamantul cunoscut drept „C.D.” in documentele instantei a refuzat sa fie identificat public. Actorul a declarat ca dezvaluirea identitatii sale ar provoca o atentie uriasa pe care nu si-o doreste si care ar fi prea mult de suportat.

Kevin Spacey s-a intors recent la munca si a filmat pentru o productie italiana regizata de Franco Nero.

Citește în continuare