Skip to content

Elton John a anuntat doua concerte pe stadionul lui Watford FC, parte din turneul de adio. John este presedintele acestui club de fotbal

Clubul sportiv al carui sustinator loial si presedinte este Elton John, Watford FC, urmeaza sa fie spatiu de concert pentru turneul de adio al artistului.

Elton John a fost mult timp un sustinator loial al clubului sportiv Watford FC: a devenit presedintele clubului in 1976 si a supravegheat evolutia acestuia prin patru divizii pana in prima liga, inainte de a deveni presedintele clubului pe viata.

Aici au avut deja loc trei concerte inclusiv in 1974, cand Elton John s-a imbracat in viepse, in negru si galben, ca omagiu poreclei echipei. Celelalte concerte au avut loc in 2005 si 2010.

Evenimentul are loc pe 3-4 iulie 2022, la Vicarage Road, iar detinatorii de abonamente la Watford FC si cumparatorii obisnuiti de bilete la meci au acces la o pre-vanzare speciala miercuri, 1 decembrie. Apoi, biletele vor fi puse in vanzare generala joi, 2 decembrie, la ora 10:00, prin Ticketmaster.

„Pur si simplu a trebuit sa cant pentru Vicarage Road pentru ultima data, ca parte a turneului Farewell Yellow Brick Road”, a spus John intr-o declaratie, citat de publicatia NME. „Relatia mea cu clubul, cu fanii, jucatorii si staff-ul de-a lungul anilor a insemnat totul pentru mine. In vremuri bune si rele, Watford a fost o parte importanta din viata mea. Imi place atat de mult clubul si am avut unele dintre cele mai bune zile din viata mea in acele tribune – aceste spectacole vor fi incredibil de emotionante si sa le petrec inconjurat de colegii mei fani de la Watford va fi minunat. Am fost intr-o calatorie destul de mare impreuna”, a mai povestit superstarul.

Turneul de adio al artistului a inceput in 2018, s-a desfasurat pe tot parcursului anului 2019 insa a fost oprit brusc de pandemie in martie 2020.

In anul 2020, artistul avea programate peste 100 de concerte din turneul de adio, insa majoritatea a fost anulate din cauza pandemiei.

Insa artistul a fost activ, organizand cu Billie Eilish, Dave Grohl, Billie Joe Armstrong si Mariah Carey un concert din sufragerie, gazduit de chiar de el, “Living Room Concert for America”. In plus, a inregistrat primul episod din podcastul realizat de Meghan si Printul Harry, a lansat o carte autobiografica si un material cu 60 de piese necunoscute publicului.

Pana in prezent, Elton John a lansat 30 de albume de studio, care au fost vandute in peste 200 de milioane de exemplare. Cel mai recent album de studio lansat de Elton John este „Wonderful Crazy Night” (2016).

Dintre cele mai notabile realizari, Elton John a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame in 1995,  a fost inclus în Songwriter’s Hall of Fame si Rock and Roll Hall of Fame. Tot in 1995, a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, iar in 1998 a fost numit Cavaler de Regina Elizabeth II pentru „serviciile aduse muzicii si pentru actiunile caritabile”. In 2019, a primit Legiunea de Onoare din partea presedintelui francez Emmanuel Macron.

De asemenea, Elton John a castigat un premiu Oscar, in 1995, pentru „cel mai bun cantec original” – „Can You Feel the Love Tonight”, din animatia „Lion King”. Al doilea Oscar a venit in 2020 pentru piesa „I’m Gonna Love Me Again” din filmul „Rocketman”.

A fost nominalizat de 34 de ori la premiile Grammy, a obtinut cinci trofee si a primit unul onorific. Elton John detine si un premiu Tony, pentru musicalul „Aida”, scris impreuna cu Tim Rice, bazat pe opera lui Giuseppe Verdi.

Recent, Elton John a lansat albumul „The Lockdown Sessions” pe care l-a inregistrat in intregime in perioada pandemiei, alaturi de Stevie Wonder.

Spre deosebire de alte melodii de pe album, „Finish Line” are un mesaj aparte si vorbeste despre momentele in care cei doi artisti s-au aflat la marginea prapastiei, au luptat intre viata si moarte si au avut de facut alegeri prin care s-au salvat singuri.

Experientele lor au fost redate sub forma unui mesaj universal in noua melodie insa intr-un interviu acordat publicatiei Billboard, John si Wonder au vorbit despre cum au reusit sa treaca peste cele mai grele momente din vietile lor. 

Citește în continuare