Skip to content

(galerie foto) Astazi la Royal Albert Hall, Alina Cojocaru si Sergei Polunin danseaza in Romeo si Julieta. Imagini din spectacol de la premiera din Verona

Spectacolul Romeo & Julieta, cu Sergei Polunin si Alina Cojocaru in coregrafia lui Johan Kobborg, cu un décor realizat de sculptorul David Umemoto, care a avut premiera in vara lui 2019 la Verona se joaca astazi la Royal Albert Hall, intr-o unica reprezentatie.

Spectacolul era programat anul trecut in aprilie, dar a fost amanat pentru aceata data din cauza restrictiilor din pandemie.

Spectacolul este o reinterpretare moderna a povestii de dragoste dintre Romeo si Julieta si, in contextual disputelor pe care balerinul ucrainian in Marea Britanie (unde nu mai e acceptat sa danseze in nicio companie, iar criticii de specialitate nu au deloc cuvinte de lauda), marcheaza modul in care Polunin alege sa-si spuna mesajul in lumea dansului. Noua montare Romeo& Juliet este un spectacol privat, organizat de compania de dans pe care Polunin a creat-o dupa ce a plecat de la Royal Academy Ballet.

Prezent in aceasta vara la Cluj, la TIFF, Polunin marturisea “A fost un moment cand am decis ca am sa incetez tot ce tine de dans. Dansam 9 ore pe zi, ma chinuiam, ajunsesem intr-o zona foarte foarte intunecata a personalitatii mele…

Atunci am vorbit cu profesorii mei, cu mama sa inteleg daca ii tradez si dezamagesc daca ma opresc din a dansa si am realizat ca nu eram chiar neinsemnat in lumea dansului si poate as putea schimba putin din ce nu e bine pentru dansatori si pentru industrie. Si mi-am spus ca daca nu am sa pot sa fac ceva important care sa conteze si sa schimbe ceva, am sa ma opresc si asta e…”

Iata imagini din aceasta montare Romeo si Julieta, asa cum au fost surprinse ele la premiera din Arena di Verona

Citește în continuare