Skip to content

In premiera, Ducesa de Cambridge va organiza un concert de colinde in Westminster Abbey. Singurii invitati vor fi oamenii care au ajutat comunitatile afectate de pandemie.

Kate Middleton va gazdui un spectacol de colinde care va avea loc pe 8 decembrie la celebra Westminster Abbey din Londra. Concertul va fi inregistrat si va fi difuzat in perioada sarbatorilor pe ITV.

Dupa ce anul trecut a aparut alaturi de celera Marry Berry intr-o emisiune speciala de gatit pentru Craciun, Ducesa de Cambridge a anuntat pe Instagram ca anul acesta va organiza propriul concert de colinde prin intermediul fundatiei regale pe care o detine impreuna cu Printul William, sotul ei. Anuntul a venit sub forma unei fotografii cu invitatia oficiala care poarta simbolul regal.

Evenimentul este menit sa „celebreze munca incredibila a oamenilor si organizatiilor care au sprijinit comunitatile afectate de pandemie. Va ilustra modul in care actele de bunatate, generozitate, empatie si iubire ne pot hrani si reconecta.” Asa cum e traditia in cele mai mari biserici londoneze, concertul va include colinde, lecturi si prestatii muzicale. Spectacolul principal va fi sustinut de corul oficial al catedralei Westminster Abbey, unul dintre cele mai apreciate din Marea Britanie.

Printre invitati se vor numara voluntari din organizatii caritabile, invatatori, profesori, lucratori din sistemul medical si reprezentanti ale unor entitati care au avut si continua sa aiba un rol cheie in lupta pandemica din Regatul Unit. 

Pe de o parte, gazduirea unui concert de Craciun este o premiera in randul familiei regale. In acelasi timp, anuntul este cu atat mai marcant deoarece Ducesei de Cambridge i se ofera din ce in ce mai multa vizibilitate si autoritate in cadrul Casei Regale, fapt care incurajeaza zvonurile conform carora se afla in stadiul de pregatire pentru a deveni, Regina consort alaturi de Printul William care va fi numit Rege. Concertul vine si ca un sprijin in lipsa Reginei Elizabeta care a avut probleme de sanatate ce nu i-au permis sa isi onoreze angajamentele oficiale din ultimile saptamani.

Presa britanica a scris si ca printre invitatii evenimentului vor fi cei trei copii ai familiei Cambridge, Printii George si Louis si Printesa Charlotte care ar putea aparea alaturi de mama lor. Momentan, reprezentantii Palatului Buckingham nu au confirmat aceasta informatie. 

Decizia de a difuza inregistrarea evenimentului pe canalul ITV vine la o saptamana dupa ce, in premiera, Casa Regala britanica a ales sa nu mai acorde exclusivitate postului national BBC. 

Dupa zeci de ani in care BBC a avut acces exclusiv la acele foarte putine momente televizate ale familiei regale, un documentar partinitor difuzat saptamanile trecute i-a determinat pe Regina Elizabeta, Printul Charles si Printul William sa afirme public ca au decis ca pe viitor sa colaboreze cu alte televiziuni. De altfel, spectacolul de colinde se afla in lucru de cateva saptamani, fiind organizat impreuna cu BBC Studios Events Production, echipa producatoare din cadrul BBC. 

Mai multe detalii despre documentarul care a dus la aceasta scindare puteti afla mai jos.

Daca va place stilul vestimentar al Ducesei de Cambridge, mai jos veti descoperi 2 galerii foto care sa va inspire in privinta tinutelor de iarna si chiar de sarbatori.

Citește în continuare