Skip to content

(galerie foto) Noua colectie Chanel Métiers d’art 2021/2022 a fost prezentata intr-o cladire de peste 80.000 de metri patrati din Paris in care lucreaza cei 600 de artizani ai casei de moda.

Virginie Viard, directorul creativ Chanel, a prezentat colectia Métiers d’art 2021/22in le19M, noua cladire pariziana renovata special pentru Fashion Métiers d’art, echipa de artizani ai casei de moda. Cu fiecare noua colectie lansata in ultimii ani, brandul Chanel pare sa revina la origini si sa se inspire tot mai mult din colectiile create de Coco Chanel in anii ei de glorie.

Noua colectie are peste 60 de tinute cu un aer sofisticat si metropolitan, bogata in detalii realizate in atelierele Maisons d’art, cu proportii structurate, bijuterii suprapuse si simbolul Chanel in broderii texturate.

O parte dintre elementele structurale au fost inspirate de arhitectura cladirii le19M, opera lui Rudy Ricciotti care reda intr-un mod stilizat ideea ce „fir de ciment” pe fatada pentru a simboliza rezistenta materialelor utilizate in industria haute couture. De asemenea, structura organica sub forma de grilaj a fatadei se reflecta in buzunarele din tweed care ornamenteaza tunicile de lungime midi sau maxi sau in tricotarea tridimensionala a unui costum format din crop-top si pantaloni culotte mov si in panglica de aur filata manual.

La finalul defilarii de moda pe care o puteti urmari la finalul acestui articol, Virginie Viard a oferit cateva declaratii publicatiei WWD: „Ma simt de parca sunt inapoi la scoala cand sunt aici. Este un amestec minunat de arhitectura moderna cu unelte vechi.” 

Designerul se refera la comunitatea de mesteri, artizani, croitorese si specialisti in textile din cadrul Metiers d’Art, un colectiv de 41 de companii care vor fi gazduite in cladirea le19M.

Rudy Ricciotti

Este vorba despre branduri cunoscute in industria pieselor vestimentare realizate la comanda dar si ateliere care lucreaza anumite detalii – broderii, palarii, pantofi sau dantelarie – pentru cele mai profitabile branduri de lux din lume. Printre acestea se numara specialistii in broderie de la Lesage si Montex, pantofii de la Massaro, expertul in flori si pene Lemarié, modistii de la Maison Michel, atelierul de pliuri Lognon, aurarii de la Goosens si brandul de lenjerie si costume de baie Eres. 

Prezentarea Métiers d’Art care a avut loc zilele trecute in Paris se afla la a 20-a editie si functioneaza precum o celebrare a mestesugurilor traditionale transpuse in moda moderna – in cladirea de peste 80.000 de metri patrati vor lucra 600 de artizani. Printre vedetele care au fost prezente in primul rand la defilare s-au numarat Vanessa Paradis, Sofia Coppola si Lucy Boynton. 

Citește în continuare