Skip to content

Soprana Sarah Gabriel si pianistul Florian Mitrea sunt maine la ARCUB intr-un spectacol de teatru muzical, „Dorothy Parker pleaca in voiaj!”. Parker, eroina spectacolului, a fost nominalizata la Oscar pentru scenariul filmului „A star is born”.

Pe 14 decembrie,  de la ora 19.00, pe scena Salii Mari de la ARCUB Gabroveni are loc un spectacol de teatru muzical pe ritmuri de jazz live, cu voce de soprana, intr-o montare semnata de regizorul britanic de opera Richard Williams.

Spectacolul este adus in Romania în cadrul Festivalului „Hoinar” 2021, fondat de pianistul de origine romana Florian Mitrea si spune povestea jurnalistei Dorothy Parker, una dintre cele mai puternice femei ale secolului XX.

Spectacolul de teatru muzical intitulat „Dorothy Parker pleaca in voiaj!” o aduce in prim-plan pe actrita si soprana britanica Sarah Gabriel descrisa de publicatia The Guardian drept o „voce rafinata si regala ca o sampanie”, care va fi acompaniata de pianistul de origine romana Florian Mitrea, aclamat de scena Carnegie Hall si profesor la Academia Regala de Muzica din Londra.

Sarah Gabriel si-a facut debutul american cu rolul Lucy Lockit din „The Beggar’s Opera”, de Benjamin Britten, sub bagheta lui Lorin Maazel. A sustinut recitaluri pe unele dintre cele mai prestigioase scene ale lumii – la Wigmore Hall, Glyndebourne, la Festivalurile Internationale de la Dartington and Cheltenham – si a compus versurile pentru spectacolul Beethoveniana, prezentat in cadrul Festivalului BBC Proms 2020.

Dupa un text scris chiar de soprana Sarah Gabriel, spectacolul este o comedie dulce-amara despre viata si personalitatea jurnalistei americane de secol XX Dorothy Parker (facea parte din celebra familie de industriasi Rothschild) care a ramas in istorie ca luptatoare pentru egalitatea in drepturi.

Dorothy Parker a fost editorialist la The New Yorker si este autoarea scenariului filmului “A star is born” (premiera in 1951), film care a avut un remarke in 2018 cu Lady Gaga si Bradley Cooper in rolurile principale. Pentru versiunea sa de scenariu, Dorothy Parker a fost nominalizata la Oscar. A murit in 1967 la 73 de ani, dar influenta ei a fost atat de puternica la Hollywood incat Prince a lansat in 1987 cantecul „The Ballad of Dorothy Parker”.

Povestea spectacolului de la Bucuresti este ilustrata cu muzica de jazz semnata de George Gershwin, Kurt Weill si Harold Arlen – compozitorul cantecului „Somewhere over the rainbow”.

Regia spectacolului de teatru muzical „Dorothy Parker pleaca in voiaj!” ii apartine lui Richard Williams, care si-a inceput cariera la National Theatre Londra si este detinatorul premiului pentru cea mai buna opera acordat de Royal Philharmonic Society.

Asistenta de regie este romanca Dana Paraschiv, cunoscuta publicului international pentru montarile pe scenele din New York, Londra, Stockholm sau Oxford cu spectacolul „De ce fierbe copilul in mamaliga”, dupa romanul Aglajei Veteranyi.

Ultimele bilete sunt disponibile pe site-ul bilete.ro, iar pretul unui bilet este de 50 de lei. Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de reducere de 50%.

Citește în continuare