Skip to content

Sarmalele Reci lanseaza pe vinil albumul „Tara te vrea prost”. Evenimentul de lansare are loc in club Quantic pe 18 decembrie

Sarmalele Reci lanseaza albumul „Tara te vrea prost” pe vinil, pe 18 decembrie, in club Quantic, o productie marca Trei Betivi.

Albumul este un amestec original si eclectic de rock’n’roll, funk, jazz si folclor. „Tara te vrea prost” este un disc emblematic al anilor ’90, la fel de actual si acum. Pentru transformarea lui in vinil, albumul a fost reinregistrat, folosind o tehnologie mai noua, cu o voce mai matura, energie punk si un saxofon iscusit.

Trupa Sarmalele Reci ii are in componenta actuala pe Zoltan Andras, Emil Viciu, Mircea Laszlo Horvath, Ciprian Almasan, Bogdan Valentin Bereuca si Mihai Iordache.

Sarmalele Reci si Mihai Iordache vor veni la Quantic pentru a sarbatori lansarea vinilului cu un concert-concept, alaturi de poetul Florin Dumitrescu.

Formatia Sarmalele Reci are 28 ani de cariera muzicala. Grupul are una dintre cele mai constante prezente pe scena muzicala romaneasca si este un proiect artistic bazat pe creativitate, inovatie si energie.

Discografia formatiei cuprinde albumele „Tara te vrea prost” (1995); „Aurolac” (1996); „Bucate alese” (1998); „Rapirea din Serai” (1999); „Maniac” (2001), „Vaca” (2003), „O seara la opereta” (2007) si „Haos.ro” (2012).

Intr-un interviu pentru revista Capital Cultural, Zoltán András explica:Suntem o trupa aparuta la inceputul anilor ’90, intr-o perioada in care persista inca un soi de comunism remanent. Numai ca, spre deosebire de muzicienii care veneau din anii ’80 (referentiali pentru noi) precum Timpuri Noi, Alexandru Andries si Florian din Transilvania, noi aveam libertatea de a spune lucrurile pe sleau, in gura mare, in refrene precum „Tara te vrea prost”. Nu mai era nevoie sa ne ascundem dupa simboluri enigmatice sau sa strecuram soparle textuale. Suntem niste copii ai comunismului, dar si ai Revolutiei si ai miscarilor sociale din ’90 – ’92. Aveam acumulata in noi multa frustrare, dar ne bucuram de posibilitatea de a o exprima (mai mult sau mai putin) liber. Era o perioada in care libertatea expresiei inca se revendica si se disputa.”

Despre „Tara te vrea prost,” Zoltan explica ca referinta are legatura cu perversiunea sistemului de a promova incompetenta. „In plus, „Tara te vrea prost” e unul dintre titlurile-slogan cele mai citate si mai parafrazate de catre editorialisti, pamfletari din media si simpli protestatari”, mentioneaza acesta in interviul pentru Capital Cultural.

Biletul de intrare este 50 de lei si e disponibil pe www.iabilet.ro. Vinilul costa 100 lei si va fi disponibil la Quantic in ziua concertului, pe www.treibetivi.ro, la Trei Betivi Bar sau in magazinele Carturesti.

Citește în continuare