Skip to content

Corul Madrigal prezinta spectacolul „Pe drumul Craciunului”, cu actorii invitati Ofelia Popii si Marius Turdeanu. Spectacolul e disponibil online din 24 decembrie.

Spectacolul de Craciun al Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”, desfasurat cu casa inchisa pe 16 si 17 decembrie 2021, la Opera Nationala, va fi disponibil din 24 decembrie, pe platforma streamerse.net. „Pe drumul Craciunului” ii are ca invitati pe actorii Ofelia Popii si Marius Turdeanu.

De peste jumatate de secol sunetul sarbatorii Nasterii Domnului este similar pentru romani cu cel al Madrigalului, iar concertele sale de Craciun reprezinta una dintre cele mai longevive si consecvente traditii culturale din Romania. Celebrul ansamblu, dirijat de Anna Ungureanu, va ofera acum acest spectacol fara precedent, care aduce laolalta sonoritatea unica a Corului Madrigal, arta teatrala, o scenografie impresionanta si o imbinare exceptionala a vocilor celor peste 100 de copii din Programul National Cantus Mundi. Iar actorii Ofelia Popii si Marius Turdeanu vin sa intregeasca acest proiect, cu elemente literare care sa amplifice firul emotional al spectacolului.

Emulatia artistica dintre Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu si cei doi fabulosi actori invitati, Ofelia Popii si Marius Turdeanu, alaturi de efectele decorurilor si luminii, au creat o intensitate maxima a mesajului artistic. De aceea, ne bucuram sa putem oferi acum publicului din toata tara acest spectacol, prin intermediul platformei streamerse.net, in conditii tehnice exceptionale”, a declaratEmil Pantelimon, managerul Corului National de Camera „Madrigal  – Marin Constantin”, regizor si scenarist al spectacolului.

Spectacolul de Craciun al Corului Madrigal din acest an a fost construit in jurul unei metafore emblematice, prezenta in mentalul colectiv de peste 2000 de ani – Craciunul ca miracol al unui nou inceput, al sperantei si credintei redescoperite, al increderii in viitor. Intitulat „Pe drumul Craciunului” , proiectul este o parabola a rezilientei umane in fata incercarilor destinului, in care Madrigalul si actorii invitati poarta publicul catre simbolurile profunde ale Craciunului, prin muzica, poezie, literatura, scenografie, miscare scenica si light-design.

Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a fost infiintat in 1963 de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011), iar pana in prezent, Corul Madrigal a sustinut peste 4.500 de concerte aplaudate in intreaga lume.

In noiembrie 2016, Corul a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace si Securitate.

Spectacolul va fi disponibil pe platforma streamerse.net din 24 decembrie, iar costul unui bilet este de 50 de lei, pentru 10 zile.

Citește în continuare