Skip to content

Hotelul de Gheata de la Balea Lac in Top 10 al hotelurilor de tip igloo din lume

Igloo-urile frumos realizate, cu decoratiuni de sculptura de gheata uluitoare si diverse facilitati  completeaza o escapada perfecta de iarna. Igloo-urile sunt una dintre locurile de cazare unice care atrag calatori din intreaga lume, in ciuda temperaturii extreme.

Acestea au caracteristici de design arhitectural, iar impreuna cu alte activitati in aer liber si privelisti impresionante, un hotel facut din gheata si inconjurat de munti de zapada este o destinatie de incercat macar o data in viata.

Publicatia The Travel a facut o lista a celor mai frumoase unitati de cazare in igloo din intreaga lume, iar Hotelul de Gheata de la Balea Lac este pe aceasta lista, pe locul 10.

Anul trecut, nu a fost suficienta gheata pentru a creea Hotelul de Gheata de la Balea Lac, insa chiar si asa, zona este spectaculoasa si ofera mai multe spatii de cazare, inclusiv in igloo-uri. Ideea este implementata in Romania de 16 ani.

Situat in judetul Sibiu, pentru constructia Hotelului de Gheata se folosesc blocuri de gheata din Lacul Belea, cunoscut drept cel mai mare lac glaciar din lanturile Muntelui Fargaras. Hotelul ofera facilitati din gheata, paturi, scaune, candelabre pana la restaurante, baruri si chiar o biserica.

Pe locul 9 in topul The Travel se situeaza Hotel De Glace din Quebec, Canada, fiind singurul hotel igloo din America de Nord realizat in intregime din gheata.

Hotelul este cunoscut pentru arcadele de zapada maiestuoase, sculpturi de gheata transparenta si dormitoare complete construite in cele 42 de apartamente de gheata.

Alte facilitati includ un bar de gheata, o poteca de patinaj, echipament de schi si chiar spa-uri si sauna. In fiecare an, hotelul este recreat cu noi designeri si gazduieste, de asemenea, diverse sporturi de zapada pentru intreaga familie.

Snowhotel Kirkenes este locul unde traiesc 180 de caini husky, fiind situat in Bjørnevatn, Norvegia.

Exista o multime de activitati pentru petrecerea timpului in aer liber si in interior, cum ar fi relaxarea in saune si bai de aburi, seri de film, cursuri de yoga, pescuit, ciclism si multe altele. Stralucirea aurorei boreale completeaza intreaga calatorie la Snowhotel Kirkenes.

Situat in Kittila, Finlanda, Lapland Hotels SnowVillage este cunoscut pentru diferitele sale teme in fiecare an, iar in top ocupa locul 7.

Facilitatile includ apartamente de zapada, restaurante cu gheata, un bar si o capela perfecta pentru petreceri de nunta. Fiecare colt al acestui hotel este decorat cu sculpturi de gheata de diferite dimensiuni. Hotelul are jacuzzi-uri si sauna, si se situeaza in apropierea de statiunilor de schi. Anual, toate facilitatile sunt realizate din aproximativ 20 de milioane de kilograme de zapada si 350 000 de kilograme de gheata pura.

Un alt loc de cazare impresionant cu vedere la aurora boreala este Icehotel situat in Jukkasjärvi, Suedia.

Hotelul dispune de 15 apartamente de arta si 20 de camere de gheata cu paturi acoperite de blanuri si straturi termice. Pe langa activitati precum snowmobilul si sania trasa de caini, vizitatorii pot avea sansa de a incerca sculptarea in gheata.

Pe locul 5 este The ALPENIGLU Igloo Village, situat in Brixen, Thale, Austria, cunoscut si ca „satul alb”.

Aici exista 18 igloo-uri cu diverse caracteristici: un bar de gheata, partii de schi si o activitati de sculptura in gheata. Anual sunt prezentate mai multe evenimente, de la seri de petrecere cu DJ pana la un foc de artificii. Satul ofera doua excursii la pachet unde vizitatorii pot alege intre o sedere VIP peste noapte si un pachet romantic de igloo cu o cina speciala la lumina lumanarilor.

Tot cu vedere la aurora boreala este si Sorrisniva Igloo Hotel din Norvegia, care are 30 de apartamente si camere de gheata, o capela de gheata, precum si un bar de gheata realizat cu sculpturi.

Sorrisniva este cunoscut ca unul dintre cele mai populare hoteluri igloo din lume, unde oaspetii pot avea ocazia sa vada luminile dansatoare ale aurorei boreale. Hotelul ofera, de asemenea, plimbari cu sania cu reni adevarati. Pe langa hotelurile igloo, aici se afla si Arctic Wilderness Lodge, care este disponibil pe tot parcursul anului.

Locul 3 este ocupat de Hotel Kakslauttanen Arctic Resort din Saariselka, Finland, un paradis de iarna din sticla.

Fiecare igloo dispune de seminee si chicinete private, insa sunt disponibile si cabane rustice si case de inchiriat pentru fiecare familie. Aici au loc diverse evenimente, cum ar fi Saptamana Artei Arctice, expozitie la Galeria de Arta si musicaluri.

Locul 2 este atribuit Kemi SnowCastle din Kemi, Finlanda, unde experientele de zapada si gheata sunt disponibile pe tot parcursul anului.

Pe langa SnowExperience365, exista si restaurante, sali de conferinte, si o vedere panoramica absolut spectaculoasa asupra Laponiei.

Pe primul loc se afla Hoshino Resorts Tomamu Ice Village din Hokkaido, Japonia, care cuprinde un Milk Café, Fruit Shop, bar, capela eleganta si un atelier, toate facute din gheata.

Hotelul este inconjurat de padure de mesteacan, unde vizitatorii se pot bucura de ea din baia arctica in aer liber, cu apa fierbinte.

Citește în continuare