Skip to content

Ethan Hawke va regiza un documentar despre povestea de iubire intre Paul Newman si Joanne Woodward. Cuplul Newman-Woodward a fost unul dintre cele mai influente la Hollywood pret de o jumatate de secol.

Unul dintre cele mai frumoase cupluri de celebritati pe care lumea le-a vazut vreodata, cum au fost denumiti Paul Newman si Joanne Woodward, devine vedeta intr-un documentar pentru CNN+ si HBO Max care va fi regizat de Ethan Hawke.

Documentarul se va numi The Last Movie Stars, va avea sase parti, e produs in colaborare de CNN+ si HBO Max si va spune povestea modului in care Newman si Woodward, in ciuda faptului ca erau extrem de faimosi, nu au lasat acest lucru sa le intunece viziunea asupra lumii.

The Last Movie Stars va relata viata, cariera si relatia celor doi actori si va spune cum Newman si Woodward si-au folosit influenta pentru a realiza filme mici si proiecte facute din pasiune care altfel nu ar fi vazut niciodata lumina zilei, precum si cum au pus filantropia si justitia sociala inaintea premierelor de pe covorul rosu. Seria de documentare se bucura si de contributia renumitului cineast Martin Scorsese, care are rolul de producator executiv.

Ethan Hawke, care are o cariera indelungata ca actor si a fost nominalizat de patru ori la premiile Oscar, si-a incercat in câteva rânduri talentul de regizor, cel mai recent cu filmul biografic Blaze din 2018. Totusi, nu este pentru prima data când regizeaza un documentar: in 2014, Hawke a fost regizor pentru Seymour: An Introduction, un film care spunea povestea unuia dintre cei mai proeminenti pianisti si compozitori ai timpurilor moderne, Seymour Bernstein.

Relatia dintre Newman si Woodward, dincolo de activitatea profesionala, a fost un exemplu si de etica si dragoste in familie.

In ultimii ani de viata, cand Newman era foarte bolnav (actorul a murit in 2008), sotia sa a rugat publicatia Vanity Fair sa  publice parerile oamenilor din industrie despre el, stiind ca il va bucura si justificand ca “laudele post mortem nu mai ajuta pe nimeni”. Editia aceea a revistei a fost una dintre cele mai emotionante si mai vandute din istorie.

Paul Newman, nominalizat de zece ori la Oscar, a fost unul dintre cei mai importanti actori ai generatiei sale. A jucat in filme clasice precum The Color of Money, Cool Hand Luke, Butch Cassidy and the Sundance Kid, What a Way to Go! si Cat on a Hot Tin Roof. Unul dintre ultimele sale roluri mari a fost in filmul Road to Perdition, alaturi de Tom Hanks, in regia lui Sam Mendes pentru care a fost nominalizat la Oscar pentru rol secundar.

Actorul a fondat Newman’s Own, o companie alimentara care a donat peste 500 de milioane de dolari in scopuri caritabile.

Joanne Woodward, sotia sa de cincizeci de ani, este considerata una dintre ultimele reprezentante ale Epocii de Aur de la Hollywood, dupa ce si-a câstigat respectul pentru ca a portretizat femei complexe intr-o epoca in care personajele feminine erau in mare parte caricaturi. Nominalizata de patru ori la premiile Oscar, ea a câstigat premiul Oscar la prima sa nominalizare, pentru rolul Eve White din „Cele trei fete ale Evei”.

Nascuta in 1930, actrita este inca in viata si locuieste in Connecticut, unde a trait alaturi de regretatul Newman.

CNN+ nu a anuntat inca o data de premiera pentru The Last Movie Stars.

foto: profimedia

Citește în continuare