Skip to content

In acest weekend, teatrele din Bucuresti prezinta trei premiere. Oana Pellea, Vlad Ivanov, Dan Radulescu, Smaranda Caragea si Ana Maria Ivan asteapta publicul in salile de spectacol

Chiar daca capacitatea salilor de spectacole a scazut la 30% din cauza numarului mare de infectari, teatrele isi asteapta publicul la premiere. In acest weekend, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis si Teatrul Stela Popescu ofera trei spectacole in premiera.

Teatrul de Comedie a anuntat premiera spectacolului „Placerile si chinurile adulterului” de Valentin Krasnogorov, regia Lorena Zabrautanu, scenografia Maria Nicola, care se va desfasura sambata, 29 ianuarie, ora 19.00, la Sala Noua din strada Sf. Vineri nr.11.

„Placerile si chinurile adulterului” este o comedie despre dileme, despre decalajul dintre ce trebuie sa facem si ce vrem sa facem si cum negociem sa gasim o cale de compromis. Despre constrangeri si dorinta de libertate, despre curajul de a face alegeri pe muchie de cutit si teama care te impinge sa ramai in zona de confort fara sa iti asumi niciun risc.

Actorii Dan Radulescu si Smaranda Caragea sunt un cuplu de amanti care ramane blocat in zona de mijloc a unei relatii clandestine, fiecare dintre ei fiind deja casatorit, incearca sa gaseasca in permanenta rezolvari pentru a–si putea mentine echilibrul sub asaltul obligatiilor din toate partile.


Spectacolul ii urmareste pe cei doi de la prima faza a indragostirii, in care nu se gandesc prea mult la viitor, de–a lungul a catorva luni de relatie cand situatia devine din ce in ce mai greu de gestionat si pana la momentul in care asteapta un copil iar sentimentele s–au tocit. Bilete aici.

Oana Pellea revine pe scena Teatrului Metropolis in spectacolul „O casa de papusi – partea a doua, alaturi de Vlad Ivanov, Victoria Cocias si Catinca Maria Nistor. Spectacolul se joaca pe 28, 29, 30 ianuarie, dar si in săptămână care urmeaza.

Spectacolul este creat dupa o piesa de Lucas Hnath si va fi jucat in Sala Olga Tudorache a Teatrului Metropolis, fiind o invitatie catre introspectie. Intr-un interviu pentru Ziarul Metropolis, actrita Catinca Maria Nistor mentioneaza ca “singura constanta este schimbarea si atunci ai curajul sa schimbi „frecventa” pentru a te salva, pentru a evolua, chiar daca asta inseamna sa ranesti sau sa-i dezamagesti pe cei din jur, intr-o prima etapa, dar de cele mai multe ori, consecintele de care ne temem se dovedesc a fi pe termen lung eliberatoare pentru toate partile implicate”. Biletele pot fi achizitionate online, aici.

Spectacolul „Anatomia unui cliseu”, dupa un text de Alexandru Doru Spataru, va fi prezentat in premiera de Teatrul „Stela Popescu” duminica, 30 ianuarie, de la ora 19,00, la Sala Mică a Palatului National al Copiilor.

Din distributie fac parte actorii Crina Matei, Ana Maria Ivan si pianistul Nicolae Dumitru, regia este semnata de Chris Simion-Mercurian, iar scenografia este realizata de Maria Miu. Organizatorii mentioneaza ca acesta este un spectacol despre emotii, impulsuri si asteptari. Bilete se pot achiziţiona de pe www.mystage.ro.

Citește în continuare