Skip to content

O berarie franceza foloseste alge pentru a face berea albastra. Exista si vin albastru inca din 2015

O fabrica de bere franceza a dezvoltat o reteta prin care foloseste cu succes algele astfel incat sa transforme berea in culoarea albastru, noteaza agentia de presa Euronews.

Berea „Line” este rezultatul unei colaborari intre o firma care doreste sa popularizeze algele ca supliment alimentar si o fabrica de bere artizanala, Hoppy Urban Brew, din apropiere care cauta o modalitate de a-si face bauturile distinctive.

Nuanta albastra provine de la spirulina, o alga care este cultivata in bazine de o companie numita Etika Spirulina din Lille, nordul Frantei. Ficocianina, componenta spirulinei care da culoarea albastra, este apoi adaugata in bere in timpul procesului de preparare.

In general, berariile incearca sa se diferentieze si prin culoare, nu doar prin gust, iar mica fabrica franceza pare ca a atras atentia consumatorilor, dupa cum noteaza Euronews.

Anterior, multi dintre cei care au incorporat spirulina in procesul lor de productie ajung sa aiba o culoare verde din cauza nuantei naturale de galbui a alcoolului.

Xavier Delannoy, a carui ferma furnizeaza spirulina, explica ca, dupa mai multe loturi de testare, fabrica de bere a gasit un amestec care a atras clientii.

1.500 de sticle de bere albastra au fost vandute intre octombrie si decembrie anul trecut, iar fabrica de bere se pregateste acum sa-si intensifice productia pentru a satisface cererea.

Tot prin acest procedeu a fost facut si primul vin albastru, primele mentiuni fiind facute in 2015.

Publicatia Food and Wine mentioneaza compania spaniola pe nume Gik care a debutat ceea ce a fost considerat primul vin albastru din lume. Chiar daca pozele aratau incantator, compania a incalcat unele reglementari europene si, in consecinta, a rezistat doar trei zile pe rafturile din Franta. Ulterior, a aparut si Vindigo, mai exact un Chardonnay care inainte de a fi filtrata pulpa cojilor de struguri rosii, a exploatat pigmentii cunoscuti sub numele de antociani, care ii confera vinului 100% natural culoarea albastra.

Citește în continuare