Skip to content

De astazi incepe KineDok. Filmele documentare din Europa Centrala si de Est se pot urmari online gratuit

In perioada 17 – 22 februarie, publicul cinefil poate viziona pe platforma eastsilver.net seria de filme din cadrul KineDok. Primul film din serie este „SOLO” in regia Artemio Benki, o coproductie Republica Ceha, Franta si Argentina din 2019.

Filmul spune povestea impresionanta a lui Martín Perano, un pianist si compozitor argentinian a carui viata a fost intoarsa pe dos de o boala mintala. Tanar virtuoz, si cel mai promitator talent al generatiei sale, incearca acum sa gaseasca o modalitate de a-si depasi boala mintala si de a reveni la viata din afara zidurilor azilului, pe scenele concertelor, in timp ce lucreaza la noua sa compozitie „Enfermaria”.

„Solo” spune o poveste unica, dar universala, despre obsesia perfectiunii si a creatiei si surprinde evolutia unei fiinte umane care isi ia puterea de a continua, din propria sa fragilitate.

Filmul „SOLO” va fi transmis simultan in tarile partenere programului KineDoK: Republica Ceha, Slovacia, Croatia, Ungaria si Romania. Filmul va avea subtitrarea in limba engleza. KineDok Romania este un proiect coordonat de Asociatia One World Romania si functioneaza ca o platforma de distributie alternativa de film documentar in medii informale.

Filmul poate fi accesat gratuit pe baza unui link de vizionare. Publicul este invitat sa trimita un mail pe [email protected] sau un mesaj pe pagina de facebook KineDok Romania pentru a primi accesul.

In prezent, platforma KineDok are disponibile o serie de documentare, printre care si documentarele romanesti “Profu” (regia Alex Brendea), “Tara moarta” (regia Radu Jude), “Robotelul de aur” (regia Mihai Dragolea si Radu Mocanu) sau “Bucuresti, unde esti?” (Regia Vlad Petri).

Platforma ofera gratuit toate aceste documentare din tarile partenere proiectului si au inclusiv subtitrari in limba romana. Lista completa a filmelor aici.

KineDok este un program unic care promoveaza filmul documentar in peste 180 de spatii neconventionale din 7 tari: Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Croatia, Polonia., Bulgaria si Romania. Filmele sunt proiectate in spatii precum: galerii, muzee, baruri, biblioteci, case de cultura, si sunt urmate de discutii cu regizori, producatori, protagonisti sau alti invitati care au legatura cu tema filmelor.

Citește în continuare