Skip to content

Gara St Pancras din Londra va deveni o sala de opera de Ziua Internationala a Femeii. Royal Opera House pune in scena mai multe spectacole si scenete

Gara Internationala St Pancras din Londra va deveni o sala de concerte de Ziua Internationala a Femeii, un moment pentru a face o pauza, a reflecta si a te bucura de un moment de arta si conexiune intr-un loc improbabil. Spectacolele sunt gandite de femei compozitioare, care vor avea la baza tematica trenurilor, ca parte din Festivalul de Arte Europalia.

Publicatia The Guardian mentioneaza ca din programul acestui moment fac parte piesa poetica „Detritus” a Laurei Reid si Oge Nwosu, care reuneste oamenii cu obiectele pierdute, „The Parting Place” de Sarah Lianne Lewis si Sophia Chapadjiev vor spune povestea unui voyeur evaziv, si „I Just Wanna Be” de Joanna Taylor si Kerry Priest vor explora calatorii dincolo de fiecare zi, printre altele.

Fiecare spectacol a fost construit pe anecdote transmise de public celor de la Royal Opera House (ROH), explorand teme de timp, miscare, intalniri si ramas-bun. Rolurile au fost distribuite prin programul Jette Parker Young Artists Program din cadrul ROH. Seria, numita „Lost and Found”, include si „Mini Break” a lui Victoria Bernarth si Teresa Howard, o opera comica despre panica pasapoartelor pierdute si cearta inevitabila care urmeaza, precum si „The Hardest Journey” a lui Anna Braithwaite si Priests, despre dizabilitatile ascunse.

Printre interpreti se numara artistii Jette Parker Young April Koyejo-Audiger, Thando Mjandana, Chuma Sijeqa, Blaise Malaba si Egor Zhuravskii, alaturi de Siân Dicker, Milly Forrest, Njabulo Madlala, Sam Marston, Zahid Siddiqui si Jamie Woollard.

Evenimentul face parte din Festivalul de Arte Europalia, care implica gari europene, inclusiv garile centrale Anvers, Bruxelles si Rotterdam.

Evenimentele dedicate din festival au loc pana pe 15 mai 2022 si marcheaza mai multe aniversari din universul mersului cu trenul. EUROPALIA TRAINS & TRACKS prezinta peste 70 de proiecte diferite intr-un programul multidisciplinar prin care sunt invitati artisti de diverse discipline sa interactioneze cu un public larg – trecatori obisnuiti, iubitori de cale ferata si observatori de trenuri, navetisti, turisti, iubitori de arta, copii si familii.

Programul abordeaza viitorul trenului si rolul sau in dezvoltarea calatoriilor durabile. TRAINS & TRACKS celebreaza, de asemenea, calatoriile celebre cu trenul, precum Orient Express (Train World, Bruxelles) si invita publicul sa se imbarce in calatorii imaginare precum expozitia „Rinus Van de Velde: Inner Travels” (Bozar, Bruxelles), o calatorie vizuala de descoperire prin universul artistului, in dialog cu lucrari ale lui Pierre Bonnard, Edvard Munch si Joan Mitchell, dar si spectacole de Charlotte si Dolores Bouckaert, Rita Hoofwijk, Gaëtan Rusquet.

Citește în continuare