Skip to content

Un restaurant din Shanghai situat la etajul 120 al unui zgarie-nori de 632 de metri a fost desemnat de catre Guinness World Records drept cel mai inalt restaurant din lume intr-o cladire.

Restaurantul Heavenly Jin din interiorul J Hotel Shanghai Tower a primit titulatura de ”cel mai inalt restaurant dintr-o cladire din lume” in luna februarie, dupa ce reprezentantii Guinness World Records au fost pe teren pentru a omologa noul record.

Situat la 556 de metri deasupra solului, restaurantul ocupa cele mai distinse etaje ale Shanghai Tower, cunoscut drept cea mai inalta cladire din China si a treia ca dimensiune din lume. 

Heavenly Jin a preluat titlul de ”cel mai inalt restaurant dintr-o cladire” de la At.mosphere, unul dintre restaurantele din Burj Khalifa din Dubai, din cea mai inalta cladire din lume. 

At.mosphere a fost deschis in 2011 si este acum pe al doilea loc in ceea ce priveste Cartea Recordurilor, la o inaltime de peste 441 de metri deasupra pamantului, situat la etajul 122 al Burj Khalifa. Desi Dubaiul este recunoscut pentru zgarie-norii si cladirile futuriste, China detine deja din ce in ce mai multe recorduri la constructii inalte.

Potrivit Guinness, tot in aceasta tara se poate vedea si cel mai inalt restaurant rotativ dintr-o cladire. Se numeste Twist si se afla la aproape 423 de metri inaltime, la etajul 106 al Canton Tower din Guangzhou.

Restaurantul din Shanghai Tower prezinta ultimele tendinte in materie de experiente de lux, cu cea mai spectaculoasa panorama a orasului Shanghai si un meniu care sa-i satisfaca pe pasionatii de haute cuisine.

La intrare, oaspetii sunt intampinati de un mozaic ce infatiseaza faimosul Drum al Matasii care a fost realizat in stil italienesc din cele mai scumpe materiale, cu o lungime de 30 de metri.

Meniul restaurantului este o combinatie dintre mai multe arte culinare, iar mancarea traditionala este servita de chefi de top din tari diferite care au preluat influente gastronomice atat din bucataria europeana, cat si din cea japoneza si chineza. In acelasi timp, restaurantul ofera si o selectie exclusiva de ceaiuri care amintesc de vechiile traditii chinezesti. 

Heavenly Jin se prezinta drept ”o experienta unica printre nori”, astfel ca standardele ridicate depasesc de cele mai multe ori asteptarile clientilor. 

Cu o capacitate de 256 de locuri si cu 5 camere private de luat masa, designul restaurantului reflecta extravaganta prin candelabre de cristal cu efect de cascada. Bucataria a fost gandita pentru a le permite vizitatorilor sa urmareasca tot procesul de preparare al mancarii, in cazul in care isi pot lua ochii de la panorama uimitoare. 

Guinness a decis sa mentioneze ca Heavenly Jin este ”cel mai inalt restaurant dintr-o cladire” deoarece exista restaurante care s-au construit la inaltime pe platforme naturale.

Cel mai inalt restaurant din lume se afla la resortul de ski Chacaltaya din Bolivia, la o inaltime de 5,340 de metri. Chacaltaya a fost cea mai vizitata destinatie pentru ski din Bolivia si se afla la 30 de minute de La Paz, unul dintre orasele principale ale tarii sud-americane.

Mai jos puteti descoperi alte restaurante cu vedere si experiente spectaculoase.

Citește în continuare