Skip to content

Printul Charles si sotia sa, Camilla, au anuntat publicul ca Regina se simte bine dupa ce a fost declarata Covid pozitiv. De la inceputul saptamanii, Regina Elisabeta a reluat audientele in formula video.

Printul Charles si sotia sa, Camilla, au iesit in public astazi unul lânga altul pentru prima data de când s-a stabilit clar ca, atunci când el va fi rege, Camilla va fi numita regina consort . Iar viitorul rege si viitoarea regina au profitat de ocazie pentru a pune la curent publicul despre cum se simte actuala regina Elisabeta, care se recupereaza de la COVID la Castelul Windsor.

In timp ce Charles si Camilla se indreptau spre un sir de oameni adunati pe cheiul din Southend-on-Sea, ei le-au spus celor care ii intrebau ca regina in vârsta de 95 de ani se simte bine, au dat mâna si chiar au mângâiat animalele de companie ale celor care ii asteptau.

Regina a anuntat, intr-un mesaj care marca aniversarea a cei 70 de ani pe tron, pe 6 februarie, ca este „dorinta ei sincera” ca ducesa de Cornwall, Camilla sa fie numita regina consort atunci când Charles va fi rege, in loc de titlul mai mic de printesa consort. De atunci, nu au existat prea multe reactii semnificative fata de aceasta schimbare.

De la inceputul saptamanii Regina si-a indeplinit indatoririle dupa ce saptamâna trecuta a anulat angajamente virtuale din cauza unor simptome usoare de COVID. Ea a tinut audiente video de la Castelul Windsor cu ambasadorii din Andorra si Republica Ciad.

Charles si Camilla s-au aflat in Southend pentru a marca transformarea acestuia in oras, Charles prezentând oficial „Scrisorile de brevet”  in numele reginei la o sedinta a consiliului.

Premierul britanic a anuntat in octombrie 2021 ca Southend va deveni oras, ca un omagiu adus regretatului deputat Sir David Amess, care a fost ucis in acea luna.

Intr-un discurs rostit la sedinta consiliului, printul a onorat memoria lui Sir David si a declarat: „Ceea ce am vazut in tragedia teribila din Southend a fost un atac la adresa democratiei, a unei societati deschise, a libertatii insasi. Vedem aceleasi valori atacate astazi in Ucraina, in cel mai inconstient mod posibil. Prin pozitia pe care o luam aici, suntem solidari cu toti cei care se opun agresiunii brutale”.

Citește în continuare