Skip to content

Lazio, regiunea italiana care include si Roma, le va oferi localnicilor si turistilor 2.000 de euro pentru a se casatori in zona. Masura a fost luata pentru a sprijini afacerile afectate de pandemie.

Lazio, o regiune din centrul Italiei care include si Roma le va oferi cuplurilor care se casatoresc acolo un voucher de 2.000 de euro pentru a-l cheltui pe nunta. Initiativa a fost adoptata pentru a sprijini sectoarele afectate de pandemie si in acelasi timp incurajeaza industria de evenimente si turismul.

Este a doua cea mai populata regiune din Italia si prima care adopta un program de acest fel prin care sunt ajutate afacerile si antreprenorii locali. 

Programul se numeste ”Nel Lazio con Amore” – Cu dragoste din Lazio – si este finantat cu un buget de peste 10 milioane de euro.

Inscrierile in program au inceput in 28 februarie 2022 iar cuplurile interesate pot aplica pana la 31 ianuarie 2023. Voucherul va fi daruit cu conditia sa se casatoreasca sau uneasca civil in regiunea Lazio, oricand in perioada mentionata, si sa apeleze la serviciile de evenimente si la produsele companiilor din Lazio.

Banii pot fi utilizati pentru a plati organizarea nuntii, inelele, spatiile, cateringul, aranjamentele florale si fotografii. De altfel, potrivit regulamentului programului, o parte din acesti bani, pana la 700 de euro, pot fi cheltuiti pe luna de miere.

Programul ar putea fi unul de succes datorita atractiilor turistice pe care Lazio le ofera, printre acestea se numara Treptele Spaniole, Coloseumul sau Fantana Trevi din Roma. 

Reperele istorice pe care le ofera Roma pot reprezenta un bonus pentru cuplurile care isi doresc o nunta de vis. Insa, si in afara capitalei se pot gasi locuri spectaculoase, inclusiv case si vile spectaculoase care pot oferi o experienta unica intr-un decor rustic, precum Castello Ruspoli sau Casale Doria Pamphili. 

Potrivit datelor oficiale, industria nuntilor din Lazio a suferit major in urma pandemiei. Numai 9.000 de cupluri s-au casatorit in aceasta regiune in ultimii 2 ani, comparativ cu 15.000 in 2019.

Nicola Zingaretti, presedintele regiunii Lazio spune ca ”Aceasta schema de ajutor este vitala pentru a sprijini un sector care a suferit atat de mult din cauza crizei economice. Noi am directionat o investitie semnificativa pentru industrie si am urmarit sectorul turistic pentru a valorifica cu mandrie fiecare parte a regiunii noastre. Multe dintre locurile de aici sunt printre cele mai magice si fasicnante din lume datorita patrimoniului cultural de neegalat.”

Citește în continuare