Skip to content

Serialul in care a jucat presedintele Ucrainei va fi disponibil si in Romania. Serialul „Servitorul poporului” a devenit ulterior platforma politica prin care Volodymyr Zelensky a candidat la presedintie

Marile retele globale de televiziune au anuntat preluarea serialului „Servitorul poporului”, productia ucrainiana in care Volodymyr Zelensky joaca rolul unui presedinte. Publicatia Deadline mentioneaza ca atat canalul britanic Channel 4, cat si MBC, care emite in Orientul Mijlociu, ANT 1 in Grecia si PRO TV din Romania urmeaza sa distributie serialul.

„Servitorul poporului” a fost o comedie satirica produsa in 2016, iar ulterior serialului, Volodymyr Zelensky si-a lansat si platforma electorala pentru candidatura la presedintie. Produs de Kvartal 95,  compania de productie fondata de Zelensky, „Servitorul poporului” a rulat timp de trei sezoane pe 1+1 Media impreuna cu un lungmetraj si toate sunt disponibile pentru licenta de la Eccho Rights. De altfel, compania si-a retras filmele din Rusia si a donat sume importante de bani pentru Crucea Rosie din Ucraina.

„Servitorul poporului” a devenit un partid politic ucrainean, fondat de comediantul Volodymir Zelensky, si a aparut dupa marele succes la TV, unde un profesor ucrainean de istorie al unui liceu,interp retat de Zelensky, decide sa devina presedinte, provocand in mod deschis oligarhii ucraineni. Popularitatea presedintelui a insemnat votul a peste 70% din populatie pentru el, iar potrivit diverselor studii sociologice efectuate on 2021, Servitorul Poporului a ramas cel mai popular partid politic din Ucraina.

Cultura si sportul fac parte din procesele de soft power care sunt folosite ca tehnici pentru negocierea unor termeni si conditii, mai ales in vreme de razboi.

In acest moment, o serie de competitii sportive, in principal fotbal si patinaj artistic, au blocat accesul Rusiei din cauza razboiului, iar artisti de origine rusa din toata lumea sunt anulati de pe marile scene. Totodata, mai multi scriitori rusi, nominalizati la Premiul Nobel, au facut o scrisoare deschisa catre presedintele Putin pentru a inceta razboiul. De asemenea, Netflix a scos de pe platforma de streaming toate filmele rusesti, iar marii distribuitori de filme de la Hollywood au anuntat anularea distribuirii filmelor in cinematografele rusesti.

Promovarea serialului „Servitorului poporului” catre alte piete globale este un gest de sustinere si popularitate pentru actualul presedinte al Ucrainei, avand in vedere situatia critica in care se afla tara, umanizand si mai mult omul-conducator care tine piept unui razboi.  

Citește în continuare