Skip to content

Jazzmenii europeni Wolfgang Haffner Trio vin in premiera in Romania. Concertul are loc la Sala Dalles

Una dintre cele mai importante voci ale jazzului european, Wolfgang Haffner Trio, vine in premiera la Bucuresti in cadrul Concertelor Jazz Fan Rising, eveniment care va avea loc marti, 15 martie 2022, de la ora 19.00 la Sala Dalles Bucuresti.

Wolfgang Haffner urmeaza sa fie pe scena in premiera la Bucuresti, in formula de trio. Percutionist versatil si prolific, el si-a pus semnatura pe nu mai putin de 400 de albume, alaturi de Pat Metheny, Jan Garbarek, Nils Petter Molvaer, Esbjörn Svensson, Gregory Porter, Bugge Wesseltoft, Johnny Griffin, Mike Stern, The Manhattan Transfer, Cassandra Wilson, Chaka Khan, Al Jarreau, Joe Sample, Randy Brecker, NDR Big Band, WDR Big Band s.a.

Wolfgang Haffner este un tobosar si compozitor bine cunoscut in lumea muzicala internationala. Cariera sa a inceput la varsta de 18 ani, cand a fost invitat de legenda jazz-ului Albert Mangelsdorff sa se alature trupei sale. 

Dupa succesul la tobe, Wolfgang Haffner a inceput sa compuna si sa produca. In prezent, este unul dintre cei mai de succes muzicieni de jazz si sefi de trupa din Europa si a produs artisti precum Max Mutzke si formatia islandeza de fusion Mezzoforte. Wolfgang Haffner a lansat pana in prezent 18 albume sub numele sau, printre care se numara albume de succes precum „Zooming”, „Shapes”, „Round Silence”, „Heart of the Matter”, „Kind of Cool”, „Kind of Spain”, „Kind of Tango”.

Organizatorii au anuntat ca pentru concertul bucurestean, Wolgang Haffner si trupa sa au pregatit un program cu o selectie din cele 16 albume ale artistului, acoperind cateva din perioadele sale de creatie. Formula de trio cu care va urca pe scena bucuresteana va fi compusa din Wolfgang Haffner – percutie, Simon Oslender – pian si Thomas Stieger – bas electric. 

Wolfgang Haffner a cantat la aproape toate festivalurile de jazz importante din lume si a avut turnee in 100 de tari. In 2010, a primit premiul ECHO Music, al industriei muzicale germane, pentru realizari remarcabile in cariera, urmat de premiul cultural al orasului sau natal, Nürnberg.

Albumul sau „Kind of Cool” s-a clasat pe locul 1 in topurile Jazz, in 2015 si s-a mentinut in topurile pop germane timp de 5 saptamani. A fost urmat de “Kind of Spain” si “Kind of Tango” – o trilogie de explorari ale melanjului jazz-ului cu diverse teritorii muzicale cu un excelent succes de casa.

Concertul «Haffner plays Haffner» este reprogramat din octombrie 2021, iar biletele sunt valabile. Mai pot fi gasite bilete pentru concert pe platforma EventBook.

Citește în continuare