Skip to content

Compania americana Hidden Valley Ranch a scos la licitatie primul diamant realizat in intregime din sos de maioneza.

Compania Hidden Valley Ranch, unul dintre cei mai cunoscuti producatori american de sos ranch, a lansat un diamant creat din celebrele sale sosuri pe baza de maioneza. Bijuteria a fost creata special pentru a sarbatori National Ranch Day in Statele Unite si a fost scoasa la licitatie, banii obtinuti in urma vanzarii acesteia vor fi donati unor organizatii caritabile

In ultimii ani, s-a discutat tot mai des despre tehnologia diamantelor crescute in laboratoare. Publicatia Discover a realizat un studiu din care reiese ca intre 4 si 6% din vanzarile de diamante provin din bijuterii produse artificial.

Diamantul produs de compania Hidden Valley Ranch este o noua aparitie in aceasta serie de bijuterii pretioase care sunt produse din materiale neobisnuite. In cazul de fata, este vorba de un diamant realizat din sosul pe baza de maioneza Hidden Valley Ranch Seasoning.

Rezultatul este un diamant cu 2 carate descris drept „un mod superb si atemporal prin care iubitorii de sos ranch isi pot arata iubirea unul fata de altul… si fata de sos”. Bijuteria a fost scoasa la licitatie de National Ranch Day aici, incasarile vor fi donate catre Feeding America, un ONG dedicat oamenilor cu o situatie materiala precara. In prezent, pretul s-a ridicat la peste 13.000 de dolari, licitatiile pot fi trimise aici.

Deb Crandall, directorul de marketing Hidden Valley Ranch a povestit cum le-a venit ideea: „Anul trecut, cand una dintre sticlele noastre personalizabile au fost utilizate de Valentine’s Day pentru o cerere in casatorie. Asa ca ne-am intrebat cum am putea transforma aceasta dovada de iubire in ceva si mai memorabil.”

In privinta procesului prin care sosul este transformat in diamante, Hidden Valley sustine ca maioneza a fost mai intai incalzita pana la o temperatura de 2500 de grade Celsius.

Ulterior, a fost presata cu o greutate de 400 de tone timp de 2 luni, astfel s-a format un diamant artificial care a fost lustruit, modelat si instalat intr-un inel din aur alb de 14 carate. Pe interiorul inelului a fost gravat acronimul „HVR LVR”.

Castigatorul licitatiei va primi inelul cu diamant din sos de maioneza pana pe 20 martie cand in Statele Unite este celebrata Ziua Nationala a Logodnei. Inelul va fi livrat intr-o cutie personalizata de Hidden Valley Ranch care include un mic sac pentru a proteja inelul pe viitor.

Mai jos puteti descoperi mai multe bijuterii care au scris istorie, de la cele mai scumpe pietre pretioase din lume la bijuteriile coroanei britanice si o galerie foto cu cei mai mari colectionari de accesorii din aur si diamante.

Citește în continuare