Skip to content

Puteti sta in castelul unde a avut loc Balul Vauxhall Pleasure Gardens din serialul Bridgeton. Preturile incep de la 174 lire sterline pe noapte

Daca inca va aflati sub magia petrecerilor si balurilor organizate in serialul Bridgeton, aveti ocazia sa ramaneti peste noapte in unele dintre gradinile faimoase unde a fost filmat extravagantul bal Vauxhall Pleasure Gardens.

Locul se afla in interiorul unui templu gotic din secolul al XVIII-lea, construit in 1741, cu un tavan cu dom aurit, o galerie de vizualizare si camere circulare. Templul ofera pentru inchieriere patru dormitoare, care pot fi inchiriate de la mai putin de 175 lire sterline pe noapte.

Acest templu este una dintre ultimele completari la gradina de la Stowe, proiectat pentru Lordul Cobham de Charles Bridgeman si succesorul sau, William Kent. In acelasi an, 1714, Capability Brown a sosit ca gradinar, pentru a incepe propria transformare a peisajului, acesta fiind unul dintre cei mai recunoscuti gradinari englezi. Dormitoarele, bucataria si baia sunt organizate in turnulete, in timp ce sufrageria ocupa spatiul principal, care se inalta spre cupola aurita de deasupra.

Templul Gotic al lui Landmark Trust este amplasat in faimoasele grădini Stowe House din Buckinghamshire, unde a fost filmat balul de la Vauxhall Pleasure Gardens din primul sezon al lui Bridgerton.

Scena balului a fost filmata chiar in fata Templului lui Venus, iar momentul este cel in care Daphne si Simon au facut primul pact.

Templul Gotic aduce a viata din secolul al XVIII-lea chiar si in prezent, datorita incalzirii minimale, semnal neregulat la telefon, fara conexiune la internet si fara televizor. Templul Gotic este disponibil pentru închiriere de la Landmark Trust. Aflati mai multe aici.

Itinerariile cu tematica TV au devenit un trend in sine, pe care specialistii il numesc screen tourism – turism inspirat din filmele si serialele pe care spectatorii le vad la TV.

Consumul de binge-watching, expresie folosita pentru uitatul la un ecran la o serie de filme sau seriale, a crescut semnificativ in pandemie, iar aceste obiceiuri nu s-au schimbat, ceea ce a si dus la acest nou concept de screen tourism.

De exemplu, in Marea Britanie, hotelurile din Londra au colaborat cu Netflix pentru a oferi ceaiuri cu tematica Lady Whistledown inspirate de inalta societate „Bridgerton”.

Totodata, anul trecut a avut loc primul bal Bridgerton in Londra. Oferta a constat in costumare ca in 1830, cina, dans, un titlu nobiliar si tratament ca un aristocrat pentru o seara. Experienta Bridgerton a fost anuntata sub forma unui mesaj scris de „Lady Whistledown” in care ii invita pe oaspeti sa urmeze calea indicata (de organizatori), sa isi aleaga un titlu nobiliar si sa se pregateasca pentru un debut „(ne)politicos” in inalta societate.

Citește în continuare