Skip to content

Veja si Mansur Gavriel au lansat o colectie de sneakers produsi din resturi de orez si cauciuc amazonian.

Brandul francez de sneakers Veja a lansat o colectie in colaborare cu Mansur Gavriel care ofera o versiune minimalista, practica si sustenabila de pantofi sport pentru sezonul primavara-vara.

Imbinarea esteticii celor 2 branduri a rezultat intr-o colectie de sneakers inspirata de nuantele curcubeului, avand la baza modelul Campo, unul dintre cele mai bine vandute din colectiile Veja.

Fiecare pereche are un pret de 175 de dolari, fiind disponibile la nivel mondial incepand cu 21 aprilie, precomenzile au pornit incepand de ieri, 7 aprilie. Pantofii sunt colorati in nuante pastelate, saturatia culorilor fiind un element cheie al colectiei: Celeste este un albastru de piscina, Rosa este un roz prafuit, Sunshine este un galben intens, solar iar Crema este un raspuns la tendintele din ultimii ani de a porni hainele si incaltaminte in tonurile pielii caucaziene.

Cel mai important aspect al pantofilor, pe langa aspectul exterior, este procesul de productie care are o sursa bio si este realizat in proportie de 65% din materiale reciclabile, predominant reziduuri de orez, cauciuc amazonian si cauciuc reciclat. Partea superioara este realizata din piele ChromeFree, un material fara crom certificat de Leather Alliance, o siguranta a faptului ca nu au fost utilizate metale grele sau acizi periculosi in procesul de vopsire.

Pe site-ul Veja este creat un traseu transparent al surselor pe care brandul le utilizeaza in procesul de productie.

Include de la tabelul lui Mendeleev in care sunt bifate elementele utilizate la adresele fermelor din care provine pielea sau cauciucul reciclat. Pentru colectia cu Mansur Gavriel, a fost utilizata piele bovina de la fermele Rio Grande do Sul din sutul Braziliei, procesul utilizeaza apa reciclata si resurse de vopsire minime astfel incat sunt minimizate chimicalele si energia necesare cu pana la 40%. 

Pantofii pot fi achizitionati de aici.

O alternativa la brandurile larg raspandite precum Adidas sau Nike, Veja s-a remarcat recent printr-o colaborare cu mai multi jucatori de pe piata de moda de lux, una dintre ele fiind cu brandul italian Marni.

Brandul a devenit popular si dupa ce a fost purtat in repetate randuri de catre Kate Middleton, Meghan Markle, Katie Holmes si Emma Watson, in timp ce Mansur Gavriel este cunoscut in lumea modei drept un brand care are un cult in randul celebritatilor si iubitorilor de moda precum Sienna Miller sau Reese Witherspoon.

Culorile uni, fara imprimeuri sau contraste, fac parte din tendintele acestui sezon, fiind luata ca inspiratie ideea terapiei prin culoare. Mai multe puteti afla mai jos.

Citește în continuare