Skip to content

Nicolas Cage joaca o versiune fictiva a sa in „The Unbearable Weight of Massive Talent”. A refuzat de 4 ori aparitia in film dar dupa premiera a devenit cel mai apreciat rol din cariera lui.

Nicolas Cage joaca rolul „Nick Cage” in comedia neagra „The Unbearable Weight of Massive Talent” in regia lui Tom Gormican care a scris scenariul alaturi de Kevin Etten. 

Cage joaca o versiune fictiva a sa, un personaj inspirat de numeroasele filme dar si scandaluri publice in care a fost implicat Cage de-a lungul timpului. Este vorba de Nick Cage, un actor care a ajuns in pragul falimentului si este nevoit sa accepte o oferta de un milion de dolari pentru a participa la ziua de nastere a unui superfan periculos din Spania – jucat de Pedro Pascal.

Lucrurile iau o intorsatura neasteptata cand Cage este recrutat de 2 agenti CIA – unul dintre ei fiind jucati de Tiffany Haddish – si fortat sa se ridice la inaltimea propriei imagini publice. Pentru a se salva pe sine si pe cei dragi este fortat sa recreeze cele mai emblematice si iubite personaje pe care le-a jucat de-a lungul timpului in filme si seriale. Intr-un final, se trezeste intr-un film de actiune aproape tipic pentru cele mai faimoase roluri ale sale din ultimele decenii.

Din distributie mai fac parte Neil Patrick harris, Sharon Horgan, Ike Barinholtz, Alessandra Mastronardi si Jacob Scipio. Filmul a avut premiera mondiala in cadrul festivalului South by Southwest la inceputul lunii martie si va intra in cinematografele din intreaga lume incepand cu 22 aprilie – momentan nu a fost confirmata lansarea in Romania.

In mod surprinzator, propriul rol din „The Unbearable Weight of Massive Talent” i-a adus lui Cage cele mai bune recenzii din intreaga cariera. Pe platforma Rotten Tomatoes are un rating de 100%, fiind primul si singurul din cele 170 de titluri in care apare numele lui cu o asemenea performanta. 

Desi Tom Gormican si Kevin Etten au creat intregul proiect in jurul aparitiei lui Cage ca protagonist, actorul a fost extrem de reticent sa se asocieze cu acest film. 

Intr-un interviu acordat publicatiei The Hollywood Reporter, Cage a declarat: „Am refuzat de 3 sau 4 ori. Am spus nu, nu, nu, nu. Nici un muschi si nimic din corpul meu nu a vrut ca eu sa ma joc pe mine intr-un film. Mi s-a parut infricosator.”

Dupa indelungi negocieri, Cage a fost convins de o scrisoare venita de la Gormican care i-a explicat ca nu este o parodie la cariera lui ci o scrisoare de dragoste fata de tot ce a creat in ultimele 4 decenii. In plus, actorul a fost motivat de provocarea de a reveni la genul comedie: „Undeva pe drum, Hollywood-ul a uitat ca eu pot sa joc in comedii. Am jucat in „Raising Arizona, in „Honeymoon in Vegas”, in „Moonstruck” si lista poate continua, dar ei au uitat. Si cu proiectul acesta, Tom m-a invitat inapoi spre comedie si a fost foarte bine venit pentru ca imi doream sa joc in zona asta. A trecut prea multa vreme.”

In primele secvente, scenariul are abordarea unui film independent dar treptat, se transforma intr-un blockbuster in care Cage se transforma in alter-ego-ul „Nicky” inspirat de personajele pe care le-a jucat in anii ’90. Pentru Gormican, a insemnat o provocare despre tranzitia mai multor genuri cinematografice intr-un timp foarte scurt.

Pentru Cage, care este obisnuit sa fie strigat pe numele personajului pe platourile de filmare, a fost ciudat sa i se spuna pe nume in primele zile ale productiei. 

In interviul pentru The Hollywood Reporter, a mentionat ca „au fost momente precum secventa de langa piscina cand stau pe un sezlong si oamenii imi spun „domnule Cage” cand nu-mi venea sa cred ce se intampla. Si ca asta e numele personajului meu. A fost infricosator si dificil dar a mers, pana la urma. In acelasi timp, eu sunt un tip amuzant acasa, cu nevasta si cu copilul meu, imi place sa ii faca sa rada. Asa ca ma bucur ca am aratat si aceasta parte a mea.”

Cage a fost nominalizat la numeroase premii cinematografice si a obtinut un premiu Oscar, un Glob de Aur si un Screen Actors Guild Award pentru interpretarea sa din productia „Leaving Las Vegas” (1995).

La inceputul carierei sale, acesta a jucat intr-o varietate de filme precum Rumble Fish (1983), Valley Girl (1983), Racing with the Moon (1984), Peggy Sue Got Married (1986), Vampire’s Kiss (1989), Wild at Heart (1990) sau Honeymoon in Vegas (1992).

A mai putut fi vazut si in filme precum City of Angels (1998), National Treasure (2004), Ghost Rider (2007), National Treasure: Book of Secrets (2007), Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) si Color Out of Space (2019).

Cage a fost nominalizat la Oscar pentru interpretarea din Adaptation (2002) si a regizat filmul Sonny (2002), pentru care a primit o nominalizare la Grand Special Prize in cadrul Festivalului de Film de la Deauville.

Intre timp, actorul are 5 proiecte in lucru, unul dintre ele este rolul lui Dracula iar altul cel al lui Joe Exotic intr-o miniserie produsa de CBS.

Citește în continuare