Skip to content

Charlie Chaplin, Johnny Raducanu, Ion Voicu intr-o expozitie la metrou. Initiativa e parte din proiectul Art Safari.

Din 12 aprilie, in metroul bucurestean avem  o expozitie in centrul careia vor sta 11 personalitati rome din diferite domenii de activitate, printre care Charlie Chaplin, Johnny Raducanu, Ion Voicu. Expozitia este organizata pentru a marca Ziua Internationala a Romilor, sarbatorita in fiecare an la nivel mondial pe 8 aprilie, de catre CNCR, in parteneriat cu Art Safari si Metrorex.

Proiectul consta in expunerea timp de 30 de zile a 11 materiale video cu o durata de 25 de secunde pe televizoarele din statiile de metrou, dedicate unor personalitati rome din diferite domenii de activitate, printre care pictura, sculptura, muzica, film etc.

 Pe lista personalitatilor incluse in expozitie se afla: Alina Serban, Zita Moldovan, Delia Grigore, Moca Rudy, Mihaela Dragan, Vasile Burtea, Ion Voicu, Eugen Raportoru, Nicolae Gheorghe, Charlie Chaplin si Johnny Raducanu.

Expozitia isi propune sa promoveze personalitatile rome si creatiile moderne realizate de catre acestia, pentru a schimba mentalitati, a reduce stereotipuri in societatea româneasca in ansamblul ei si dezvoltarea dialogului intercultural.

CNCR ofera programe  si  servicii  culturale  pentru satisfacerea  nevoilor  culturale  comunitare,  in  scopul  cresterii  gradului  de  acces  si  de  participare  a cetatenilor  de  etnie  roma  la  viata  culturala, prin  activitati  ce  sustin  conservarea,  dezvoltarea  si promovarea in societatea româneasca a culturii si istoriei minoritatii romilor, motiv pentru care sunt necesare organizarea unor activitati  in  cadrul  carora  sa  fie  promovate  atât  elementele  culturale  traditionale  cât  si  creatii moderne realizate de artisti romi, activitati ce urmaresc realizarea unei schimbari de mentalitate si de dezvoltare a  dialogului intercultural.

Art Safari este un eveniment cultural unic in România ca structura, concept si amploare, care a inregistrat 231.000 de vizitatori in cele 8 editii de pâna acum. Alaturi de expozitiile curatoriate, organizate in Bucuresti sau in strainatate, Art Safari promoveaza continut educational pentru toate vârstele, gazduind inclusiv ateliere de arta pentru copii si tururi ghidate pentru copii si adolescenti. Art Safari se afla sub patronajul Ministerului Culturii, Primariei Municipiului Bucuresti si UNESCO România si este realizat in parteneriat cu Institutul Cultural Român si Muzeul Municipiului Bucuresti. Mai multe detalii: www.artsafari.ro.

Citește în continuare