Skip to content

Un program al UE cauta un „povestitor” care sa descopere Dunarea. Persoana selectata va produce continut audio-video pentru promovarea regiunilor prin care trece fluviul

Programul UE Interreg Danube Transnational ofera o oportunitate unui calator-povestitor, pasionat de online, care vrea sa descopere mostenirea naturala si culturala a regiunii Dunarii, sub umbrela Transdanube Travel Stories.  Scopul acestei calatorii este descoperirea rolului pe care il joaca Dunarea in istoria Europei, natura ei, epoca romana, arta si cultura, comertul, natura si spiritualitatea, acestea fiind cele sase trasee propuse.

Daca subiectul este de interes, este nevoie de o aplicatie pe baza de video, in care sa povestiti de ce vreti sa faceti parte din aceasta initiativa. Pentru a participa la intreaga experienta, exista cateva criterii: vorbirea limbii engleze fluent si varsta de peste 18 ani. Castigatorul acestei competitii va putea explora bazinul Dunarii insotit de o alta persoana, care de asemenea trebuie sa fie majora.

Totodata, intreaga vizita va fi documentata foto-video si promovata pe retelele de socializare ale castigatorului, astfel incat sa ajunga la un public cat mai numeros.

Pe aceasta harta de promovare a turismului din zona Dunarii, Romania apare cu doua puncte de interes, zona de la Portile de Fier si Delta Dunarii.

Portile de Fier si Cheile Dunarii fac parte din parcul natural „Portile de Fier I”, unde potentialul cultural si istoric include elemente importante tangibile si intangibile ale identitatii culturale locale.  Zona gazduieste mai multe situri de patrimoniu roman, iar traseul mentioneaza inclusiv Statiunea Balneara Herculane, cu izvoarele sale termale si amplasarea intr-o vale adapostita de munti.

Explorarea Deltei Dunarii este o excursie plina de aventura, al carei punct culminant este punctul in care Dunarea si Marea Neagra se contopesc. Delta Dunarii este un sit al patrimoniului mondial natural UNESCO care are elemente de modernitate, privelisti ale canalelor salbatice, localnici si traditii stravechi.

Cazarea si traseele sunt oferite de program, cu mentiunea ca cel/cea care va castiga competitia, va promova pe propriile retele de socializare povestile descoperite in bazinul Dunarii. Programul primeste aplicatii pana la 30 aprilie 2022, iar calatoria va avea loc in perioada iunie-iulie 2022. Toate detaliile sunt disponibile aici.

Citește în continuare