Skip to content

Millie Bobby Brown, noul model al unei generatii. Primul scurt metraj regizat de ea si realizat cu Galaxy S22 Ultra e un manifest despre bunatate si increderea in sine

Millie Bobby Brown e unul din starurile copil cu care cinematografia a creat legende de-a lungul timpului; in 20 de ani ar putea fi cea care a schimbat fundamental mintea multor tineri.

In anii 1920 si 1930, Jackie Cooper a fost unul dintre acei micuti nastrujnici de pe ecran si a devenit primul minor a carui performanta a fost recunoscuta de Academia Americana de Film cu o nominalizare la Oscar. Doi dintre cei mai buni actori de box office din anii 1930 au fost copii: Shirley Temple si Mickey Rooney. Mai tarziu cinematografia i-a avut pe Judy Garland si Margaret O’Brien, pe Patty Duke, Haley Joel Osmet, Anna Paquinn si Jodie Foster care au aratat ca un copil poate castiga un Oscar in aceleasi sectiuni cu adultii.

Debutul anilor 2000 a adus gasca de copii din Harry Potter, tineri care au dovedit inteligenta si aptitudini exceptionale, iar un deceniu mai tarziu – odata cu serialul Stranger Things – lumea filmului a avut un  nou star: Millie Bobbie Brown, fetita cu trup de balerina si forta uluitoare in actorie.

Avea 11 ani cand a inceput sa filmeze pentru Stranger Things, 12 ani cand a ajuns in atentia publica, iar acum la 18 ani are in palmares doua nominalizari la premiile Emmy pentru cea mai buna actrita in rol principal, alte doua nominalizari la SAG Awards pentru cea mai buna actrita intr-o drama, o plasare in topul celor mai influenti oameni din lume realizat de revista TIME (avea doar 14 ani cand a fost inclusa in top, cel mai tanar nominalizat din toate timpurile).

Intre timp a avut roluri principale in Godzilla: King of The Monsters (2019) si Godzilla vs Kong (2021) si un alt rol de protagonista in filmul Enola Holmes (2020), film pentru care a fost si producator la doar 16 ani.

Parte din succesul ei impresionant vine din educatie (vine dintr-o familie modesta cu patru copii, iar parintii au facut toate eforturile posibile – si-au vandut chiar si casa – ca sa-si ajute copiii in implinirea visurilor lor). In plus, in epoca selfie-urilor si a centrarii pe sine, Millie e intotdeauna orientata sincer sa ajute oameni si e mereu gata sa-si foloseasca orice avantaj pe care il are gratie meseriei si notorietatii sale, ca sa-i ajute pe ceilalti.

A devenit deja virala intamplarea din 2019 cand trebuia sa mearga din Los Angeles catre New York pentru o serie de interviuri de promovare. In aeroport erau foarte multe intarzieri ale avioanelor si a vazut o tanara foarte agitata care era suparata ca pierdea ceremonia de absolvire de la Universitatea Columbia din NY; a intrebat-o daca vrea sa mearga cu ea pentru ca avea un mic avion inchiriat de studioul de productie si a adus-o la New York ca sa nu-si rateze ceremonia de absolvire. Tinerei i s-a parut putin straniu ca o pustoaica (Millie avea 15 ani) are un avion privat, dar pe parcursul calatoriei a aflat cine este…

Altfel, educatia ei si felul special de a fi s-au vazut de cele mai multe ori si pe covorul rosu la ceremoniile la care a participat.

In timp ce adolescentii din generatia ei se imbraca cat mai cringe, la 12 ani Millie purta Dior, Givenchy, Prada (rochii cu trimiteri la Audrey Hepburn) si era foarte constienta de responsabilitatea aparitiei ei in spatiul public. “Oricat as spune ca nu ascult ce spun oamenii despre aparitiile mele si cum ma judeca, tot ma lovesc de opiniile lor, iar apoi incerc sa nu ma influenteze si sa nu ma sperie judecatile lor in ceea ce ma priveste”, spunea la interviurile de pe covorul rosu la Premiile Emmy.

De-a lungul istoriei filmului n-au fost foarte multi copii care sa fie atat de constienti de responsabilitatea rolului lor si de puterea de a-i influenta pe cei de varsta lor, dar Millie Bobby Brown e rara avis si si-a exprimat intotdeauna dorinta de a-si incuraja fanii sa-si accepte varsta, sa traiasca in conformitate cu anii lor si sa nu incerce sa para mai mari decat sunt pentru ca oricum vor creste si vor imbatrani.

A fost foarte deschisa cu transformarile corpului ei la adolescenta, precum si cu ceea ce s-a intamplat in mintea ei in toti anii de transformare, iar acum la 18 ani, cand nu mai arata chiar ca un copil, continua sa-si foloseasca resursele pentru a-i motiva pe tineri.

De altfel, cel mai recent proiect al ei, un scurt metraj poetic e un manifest pentru increderea in sine dedicat fetitelor si adolescentelor, inspirat din povestea ei de viata.

Filmul e regizat, scris si produs de Millie si filmat cu un Galaxy S 22 Ultra, un smartphone care dispune de cea mai avansata tehnologie de la Samsung in materie de camera foto.

„Intotdeauna am avut ambitia de a sta pe scaunul de regizor. Sunt recunoscatoare Samsung, pentru ca mi-a oferit oportunitatea de a-mi transforma visul de a regiza in realitate. M-au incurajat sa accept aceasta provocare si sa-mi aduc viziunea la viata. In plus, Galaxy S22 Ultra a fost atat de distractiv si usor de folosit – calitatea video si insusi natura fotografierii pe mobil au facut ca ideile mele sa fie mai simplu de realizat. Acest scurtmetraj spune o poveste profund personala, dar este si un mesaj pentru alte fete tinere din intreaga lume. Sper ca povestea mea sa le dea putere, oferindu-le curajul de a se exprima liber si de a-si atinge visele”, spunea Millie Bobby Brown la lansarea scurtmetraj-ului.

Pentru a crea acest film, Millie a tras toate cadrele folosind Galaxy S22 Ultra. Construit cu cel mai mare senzor de pixeli creat vreodata de catre Samsung – lentilele camerei lui Galaxy S22 Ultra capteaza mai multa lumina si informatie, pentru a optimiza iluminarea si pentru a surprinde detalii complexe in videoclipuri, pe timp de zi sau noapte. In plus, cu lentilele avansate Super Clear Glass ale lui Galaxy S22 Ultra, fotografiile realizate in conditii de lumina scazuta – precum cele prezentate la inceputul filmului – sunt netede, clare si fara elemente deranjante. Acesta ofera cu adevarat putere oricarei persoane sa realizeze fotografii incredibile, sa-si dezlantuie creativitatea si sa-si impartaseasca povestea.

Si de data aceasta, Millie a abordat totul foarte neconventional, cu extrema eleganta, dar si cu garda jos vorbind, pe bune, despre sentimentele de constiinta de sine, stima de sine scazuta si nesiguranta cu care multe femei se lupta inca zi de zi.

Iar asocierea Millie Bobby Brown – Samsung e un match perfect pentru ca impart aceleasi valori: accentul pe educatie, versatilitate si perfectionism.

Galaxy S22 Ultra se alatura noii serii de dispozitive Galaxy S — Galaxy S22 si S22+ — dispunand de fiecare caracteristica a acestor smartphone-uri plus noi functii imprumutate din cadrul celor mai bune serii Galaxy, S si Note.

Pentru prima data pana acum, S Pen-ul incorporat, preferat de utilizatorii Note, vine echipat pe un dispozitiv din seria S – si este cel mai rapid si mai receptiv S Pen creat vreodata de Samsung. Cu noul S Pen incorporat, Galaxy S22 Ultra devine mai mult decat un simplu telefon. Acesta imbratiseaza mostenirea seriei Note in timp ce deschide modalitati noi de a fi creativ si productiv.

Cu lentilele camerei integrate perfect si o rama metalica eleganta, creand un efect de oglinda, Galaxy S22 Ultra este dispozitivul cu cel mai premium „look and feel” creat vreodata de Samsung. Finisajul de lux din sticla, cu aspect mat, adauga o nota eleganta intregului ansamblu de design redefinit al lui Galaxy S22 Ultra – completat de unghiurile ascutite, emblematice, ale Galaxy Note – toate incadrate intr-un design rationalizat. Pe cat de durabil, pe atat de uimitor, Galaxy S22 Ultra vine in patru optiuni de culoare inspirate din natura, precum Phantom Black, Phantom White, Green si, pentru prima data pe Galaxy S22 Ultra, Burgundy.

Galaxy S22 Ultra este disponibil in Romania in magazinele de specialitate, in timp ce Millie Bobby Brown va putea fi urmarita in sezonul 4 al serialului Stranger Things incepand cu 22 mai.

Un articol realizat în colaborare cu Samsung.

Citește în continuare