Skip to content

(galerie foto) Peste 100 de tinute spectaculoase de la Gala MET 2022, cea mai extravaganta noapte a modei.

In urma cu cateva ore a avut loc cea mai importanta noapte din industria modei: Gala MET 2022. Sute de celebritati, actori, modele, oameni de afaceri si mai ales designeri reprezentanti ai celor mai mari case de moda din lume s-au reunit la Institutul de Costume din cadrul Muzeul Metropolitan din New York si s-au intrecut in aparitii spectaculoase pe covorul rosu. 

La baza, Gala MET 2022 este o strangere de fonduri caritabile care sustine o mare parte din bugetul anual al Institutului de Costume. In realitate, este un spectacol de moda grandios – poate cel mai mare din lume – in care tema a fost interpretata si in acest an in moduri surprinzatoare si tinute, coafuri si machiaje socante despre care se va discuta cateva zile in sir. 

Gala din acest an a coincis cu vernisajul celei de-a doua parti a unei expozitii dedicata stilului american si designerilor locali care au influentat moda in secolele trecute. 

Pe langa Anna Wintour, redactorul sef al revistei Vogue si amfitrioana evenimentului, MET Gala 2022 a fost gazduita de cuplul de actori Blake Lively si Ryan Reynolds, actrita Regina King, multi-talentatul Lin-Manuel Miranda,designerul Tom Ford si sefului companiei Instagram, Adam Mosseri.

De altfel, Lively a fost una dintre cele mai spectaculoase aparitii ale serii intr-o rochie a carei funda a fost desfacuta pentru a dezvalui o trena bleu-ciel, intreg momentul fiind desfasurat sub ochii presei.

Pe parcursul serii, s-au remarcat 2 tendinte: auriu/argintiu sau alb/negru. O mare a invitatilor au optat pentru tinute negre, dantele transparente, corsete, bijuterii in exces si parul cu insertii sofisticate.

Unul dintre cele mai neasteptate momente desfasurate pe covorul rosu a fost cand fostul candidat politic Bobby Digi Olisa s-a asezat in genunchi si a cerut-o in casatorie pe iubita lui, Laurie Cumbo, Comisarul pentru Afaceri Culturale din New York. 

Codul vestimentar al serii a fost „Gilded Glamour”, o reamintire a perioadei tumultoase „The Gilded Age” dintre Razboiul Civil si inceputul secolului al XX-lea. A fost prima epoca de glorie a americanilor in care nouveau riches, familiile care se imbogateau peste noapte incepeau sa domine societatea new-yorkeza de la finalul secolului al XIX-lea. 

Shalom Harlow in Ralph Lauren

Glamour este asociat cu eleganta si extravaganta in timp ce termenul „gilded” inseamna „poleit cu metale pretioase”. Este inspirat din „The Gilded Age”, noul serial difuzat zilele acestea pe HBO si disponibile pe HBO Max scris de Julian Fellowes, creatorul fenomenului „Downton Abbey”.

Pentru noua expozitie deschisa ieri aufost alesi 8 regizori americani ale caror creatii vor fi prezentate in salile uriase ale muzeelor. Este vorba despre Janicza Bravo, Sofia Coppola, Julie Dash, Tom Ford, Regina King, Martin Scorsese, Autumn de Wilde si Chloé Zhao.

Exista sute de zvonuri legate de felul in care sunt alesi invitatii pentru cea mai spectaculoasa seara din lumea modei, insa Anna Wintour decide lista celor care au voie sa intre pe covorul rosu, sa ia loc la cina speciala si la evenimentul care costa peste 3,5 milioane de dolari in fiecare an. 

Un bilet la Gala MET costa intre 30.000 si 50.000 de dolari. O masa rezervata pentru invitatii aprobati de Wintour costa intre 275.000 si 500.000 de dolari. In anul 2015, compania Yahoo a platit 3 milioane de dolari pentru doua mese, de fapt mecanismul invitatilor functioneaza astfel: mogulii din lumea modei cumpara majoritatea biletelor si invita vedetele sa stea la masa lor si sa le poarte creatiile. Banii stransi din bilete si donatii sunt folositi pentru a sprijini Institutul de Costume din cadrul MET care ii poarta numele Annei Wintour din 2014, redactorul sef de la Vogue reusind sa aduca peste 180 de milioane de dolari pentru muzeu.

Printre designerii ale caror creatii vor fi expuse in cadrul expozitiei se numara Bill Blass, Marguery Bolhagen, Brooks Brothers, Stephen Burrows, Fannie Criss Payne, Josephine H. Egan, Franziska Noll Gross, Halston, Elizabeth Hawes, Eta Hentz, L.P. Hollander & Co, Charles James, Anne Klein, Ann Lowe, Claire McCardell, Lucie Monnay, Lloyd “Kiva” New, Norman Norell, Madame Olympe, Oscar de la Renta, Nettie Rosenstein, Herman Rossberg si Jessie Franklin Turner.

Mai multe aparitii de la galele anterioare veti gasi mai jos iar in continuare va invitam sa va delectati cu o galerie foto a celor mai spectaculoase aparitii ale serii.

Citește în continuare

Podcast urban.ro In Culisele Filmelor Romanesti: Spioni de ocazie. Oana Bujgoi Giurgiu "Mi-am dat seama ca actorii sau cei care interpreteaza rolurile seamana foarte mult cu personajele, asa cum mi le-am imaginat din memoriile lor sau din povestile celorlalti despre ei."

Aceasta editie a podcastul urban.ro In Culisele Filmelor Romanesti este dedicata documentarului Spioni de Ocazie, documentar in regia Oanei Bujgoi Giurgiu. Spioni de ocazie recreeaza povestea unor actiuni de spionaj neobisnuite, care au marcat desfașurarea celui…

Citeste mai mult