Skip to content

Cea mai lunga pasarela pietonala din lume se va deschide in Cehia. Pentru cei pasionati de inaltimi, si in Romania se poate explora plutirea intre stanci cu ajutorul hamacului

Sky Bridge 721 urmeaza sa devina cel mai lung pod suspendat din lume, care se afla in Cehia, ma exact in statiunea Dolní Morava din Boemia de Est. Podul are 721 de metri lungime, 95 de metri inaltime si doar 1,2 metri latime.

Statiunea Dolní Morava se afla la poalele Muntilor Jeseniky si se intinde peste o vale cu paraul Mlýnský, cuprinzand doi munti, Slaměnka si Chlum, fiind o lucrare spectaculoasa de constructie intr-o zona de o frumusete naturala uluitoare.

Deschiderea oficiala a podului este programata in luna mai si Sky Bridge va fi cel mai lung pod din lume.

Actualul titular al statutului de cel mai lung pod pedestru din lume este disputata. Oficial, este Arouca 516 din Portugalia, care a fost finalizat in 2021 si se intinde pe 516 metri, dar neoficial este podul Baglung Parbat, lung de 567 de metri, din Nepal.

Acest pod va completa experientele oferite de statiunea Dolní Morava, care este renumita pentru traseele de drumetii, traseele de ciclism montan, rollercoasters si parcuri de aventura, in timp ce iarna este o statiune de schi foarte populara.

Podul include, de asemenea, un traseu educational intitulat „Podul Timpului”: o plimbare de doi kilometri si 90 de minute, care duce vizitatorii prin istoria zonei din 1938 pana in 2021 si include jocuri si fragmente de realitate augmentata.

Pasionatii de calatorii la inaltime au o optiune si in Romania, in judetul Gorj, unde exista hamace suspendate intre stanci.

Inca din 2018, in baza parteneriatului dintre Clubul Alpin Roman – Sectia Universitara Bucuresti si Montan Club White Wolf Baia de Fier, a fost inaugurata o baza de relaxare si naturo-terapie la altitudine.

Hamacele sunt suspendate la peste 200 de metri deasupra solului si completeaza experienta pasionatilor de munte si de escalada. Momentan, nu a inceput sezonul pentru aceasta activitate, dar tinerii alpinisti isi promoveaza evenimentele organizate aici.