Skip to content

Va puteti petrece o noapte intr-o camera secreta din Moulin Rouge pentru 1 euro. Turnul celebrului cabaret parizian a fost transformat intr-un budoar din secolul al XIX-lea.

Unul dintre cele mai emblematice locuri pariziene, zona Moulin Rouge este punctul de atractie preferat al turistilor care viziteaza zona Montmartre. Acum, isi deschide usile secrete pentru a gazdui calatorii dornici sa petreaca o noapte intr-un budoar decorat in stil maximalist.

Airbnb a anuntat ca va scoate la licitatie o sedere de 3 nopti intr-o camera secreta a cabaretului de pe Boulevard de Clichy din Paris. 

Camera a fost decorata precum un budoar din secolul al XIX-lea, mobila si decoratiile sunt colorate in nuante de blush, sunt incluse numeroase aranjamente florale si un model miniatural din hartie in forma unui teatru.

Designul interior a fost gandit atat pentru iubitorii filmelor de epoca si celor care isi doresc sa simta cum se traia in trecut, dar si pasionatilor de sedinte foto. Cazarea include un budoar cu elementee art nouveau, o zona de dressing cu accesorii din La Belle Epoque – decorata cu costume vintage, parfumuri si scrisori de dragoste – si o terasa privata pe acoperis, cu mobila de gradina specifica secolului respectiv.

Vor fi disponibile 3 nopti la Moulin Rouge, pe 13, 20 si 27 iunie. Rezervarile vor fi deschise pe 17 mai pe site-ul Airbnb.

Probabil cel mai impresionant aspect al acestei oferte de cazare este pretul. O noapte la Moulin Rouge costa numai 1 euro, rezervarile vor fi facute in functie de cine reuseste sa inchirieze primul.

In pretul camerei este inclus si un tur in spatele cortinei celebrului cabaret Moulin Rouge si in spatele scenei. Va exista si o intalnirea cu dansatoarea principala a showului, Claudine van den Bergh, care va fi si gazda oficiala din partea Airbnb.

In plus, rezervarea de 1 euro include si 2 bilete cu cele mai bune locuri pentru spectacolul care se joaca in prezent pe scena cabaretului: Féerie” care include peste 1000 de costume si numeroase numere de dans cancan.

In privinta meselor, va exista un aperitiv de dupa-amiaza care va fi servit pe acoperisul Moulin Rouge, o cina cu 3 feluri de mancare pregatita de chef-ul aflat in rezidenta in aceasta perioada si un mic dejun parizian clasic pentru dimineata dinaintea plecarii.

In cei 120 de ani de la infiintare, Moulin Rouge a trecut prin mai multe perioade de transformare, de la cabaret la teatru si de la cinema la music-hall, cu dansatori care ies din prajituri.

Fiind situat la poalele unui deal din cartierul Montmartre, Moulin Rouge a fost fondat in 1889 de Joseph Oller si Charles Zidler care si-au dorit sa creeze un loc dedicat divertismentului pentru un public divers. Faptul ca era situat in districtul 18 al Parisului (un loc la moda, dar cu un aspect destul de rural la acea vreme) a permis cabaretului sa castige destul de repede o reputatie solida, care a atras si inspirat artisti precum Henri de Toulouse-Lautrec si Auguste Renoir.

La inceput, Moulin Rouge organiza petreceri in care erau invitati dansatori celebri si mai ales exotici din intreaga lume. De obicei erau acompaniati de faimosul cvartet cunoscut sub numele de „Cancan Francez”. In timpul spectacolelor, se servea sampanie iar spectactorii dansau pe ringul de dans instalat pentru a-i vedea pe artisti de aproape – unii dintre ei dansau pe ringuri suspendate in aer.

Cu un stil arhitectural neconventional si un decor extravagant, Moulin Rouge era locul ideal al divertismentului de la inceputul perioadei La Belle Epoque insa in 1915, a fost mistuit de un incendiu. Ulterior, teatrul a fost reconstruit cu 1500 de locuri.

In perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, Edith Piaf si Yves Montand urcau pe scenele cabaretului iar locul devenise cunoscut drept un club de dans. In anii ’50 a fost renovat iar Georges France si Vincent Auriol, fostul presedinte al Republicii Franceze au renovat cabaretul si au creat versiunea cunoscuta astazi.

Spectacolele numite „de revista” sau spectacole impartite pe mai multe scene sunt vizionate de spectactori in timp ce acestia se bucura de cina si de bauturi alcoolice extravagante care amintesc de epoca frumoasa a Parisului. In fiecare seara urca pe scena 80 de artisti iar spectacolele sunt schimbate constant pentru a convinge publicul sa revina la Moulin Rouge.

Inaintea pandemiei, peste 600.000 de spectatori plateau bilete anual pentru spectacolele Moulin Rouge.

Citește în continuare