Skip to content

72 de rochii pentru vara 2022 din noile colectii ale designerilor romani.

Din tendintele acestui an, pe langa noile culori, imprimeuri sau siluete care sunt la moda in lunile urmatoare, un aspect important il marcheaza sustinerea designerilor locali. Indiferent de locul din lume in care s-au aflat, micile afaceri de moda au fost afectate de pandemie si au mare nevoie sa fie sprijinite in vremuri care ar putea fi cruciale pentru supravietuirea lor.

Astfel, daca planuiti sa va actualizati garderoba, va recomandam sa o filtrati prin intermediul tendintelor identificate din colectiile prezentate la Saptamanile Modei la Paris, Londra, New York si Milano. Iar pentru investitii in haine deosebite pe care le veti purta mult timp deoarece sunt lucrate manual, din materiale de buna calitate, va recomandam o serie de 72 de rochii create de designeri romani pentru sezonul de primavara-vara. 

De la rochii de plaja, de vacanta, de mers la piata, de iesit la iarba verde, de calatorie, de cocktail sau de mers la birou, la teatru sau la un festival de jazz, veti descoperi mai jos linkuri catre site-urile designerilor locali extrem de talentati.

Rochiile de vara ale brandului Lita Couture au fost inspirate de femei puternice si create din materiale sofisticate.

Rochiile Lita Couture – un brand misterios care creeaza haine ready-to-wear la preturi si in materiale de lux – sunt create manual, in mod sustenabil si adapteaza modele si siluete clasice intr-un stil modern, gandit astfel incat sa nu se demodeze. 

De rochii din matase maxi relaxate, cu plieuri si evazate in forma A-line la kimonouri si rochii scurte, stramte, care complimenteaza siluetele de tip clepsidra, pe site-ul Lita Couture veti gasi inclusiv sugestii de styling pentru fiecare dintre tinute. Elementele romantice si feminine sunt aproape nelipsite prin volane, matasuri transparente, motive florale si maneci bufante, de printesa.

Rochiile de vara create de designerul Andreea Constantin pentru brandul ei, Rhea Costa, sunt pentru orice stil, de la cel mai confortabile la office si rochii pentru gale sau nuntile de vara. 

Pe langa celebrele rochii de zeita pentru care a devenit renumita atat la nivel dar si la nivel international, creatiile ei fiind purtate frecvent pe covorul rosu la Hollywood, Rhea Costa are o selectie variata de modele de rochii de vara pentru diverse ocazii, de la luna de miere, la o zi de plaja, o vacanta pe croaziera franceza sau o zi la birou. In privinta rochiilor de tip office sau day-into-night, Rhea Costa este una dintre cele mai bune optiuni pentru aceasta vara. Modelele sunt elegante, din materiale usoare, cu siluete care flateaza formele feminine si care pot fi accentuate prin curele si centuri prinse in talie

Pe site-ul Rhea Costa veti gasi sute de modele minunate. 

Designerul Ioana Popa a pregatit, ca in fiecare vara, o colectie speciala de rochii de plaja si de vacanta pentru cele mai calduroase zile ale verii.

Cloche, brandul romanesc al Ioanei Popa, are o selectie de rochii din materiale usoare – matase, vascoza, bumbac si batist de bumbac – care sunt ideale pentru zilele si serile de vacanta, pentru mers la plaja si pentru iesiri in oras. Modelele sunt extrem de confortabile si potrivite pentru orice silueta iar pe site-ul Cloche veti gasi optiunea de a va personaliza comanda in functie de inaltimea dvstra, o functie extrem de rara in randul designerilor romani. 

Piesele din colectia „Summer Exclusive” care pot fi purtate ca rochii de vara sunt kimono-uri cu maneci in stil japonez, rochie midi cu decupaje laterale sau rochii maxi cu spatele gol. Pot fi achizitionate de aici.

Recunoscuta pentru tinutele din materiale naturale sifonate manual, designerul Mihaela Cretescu are o selectie de rochii in nuante pastelate pentru vara 2022.

Cu un aspect foarte organic, creatiile Mihaelei Cretescu reusesc sa-si pastreze stilul original dar sunt reinventate in fiecare sezon in siluete noi care pastreaza textura sifonata obtinuta prin rasucirea pe mana si innodarea lor. In privinta rochiilor pentru vara aceasta, colectia pregatita pentru 2022 include atat celebrele off-white si ivoire cu aplicatii de dantela intr-o estetica boema cat si nuante pastelate de verde, roz, bleu si ruginiu.

Mai multe modele veti descoperi pe site-ul oficial al designerului.

Pentru o selectie variata de rochii de vara realizate de designeri romani, va recomandam WeLoveCouture sau Band of Creators.

WeLoveCouture

Platforma de promovarea si vanzare a designerilor WeLove Couture are o selectie generoasa de rochii create de Parlor, Carmina Cimpoieru, Claudia Castrase si alti zeci de creatori de moda locali cu experienta de pana la 5-6 decenii in croitorie. Mai multe rochii veti gasi aici.

Parlor pentru Band of Creators

Pe Band of Creators veti gasi o selectie de designeri tineri care urmeaza cele mai noi tendinte in moda si in cultura pop precum Ioana Ciolacu, Chic Utility, Concepto, Studio Cabal dar si modele mai clasice cu un twist modern de la Larisa Dragna, Ramelle sau Florentina Giol. Pot fi achizitionate de aici.

Daca va doriti rochii inspirate de stilul Primei Doamne a Romaniei, doamna Carmen Iohannis, le puteti achizitiona direct de la designerul ei preferat, Andreea Tincu.

O parte din materialele utilizate in noua colectie de vara a designerului Andreea Tincu au fost deja purtata de Prima Doamna a Romaniei zilele trecute in intalnirea cu Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii, doamna Jill Biden. Mai mult decat croitoria impecabila si sofisticata, culorile si imprimeurile rochiilor au o simbolistica aparte si transmit mesaje subtile despre purtatoarele lor.

Una dintre cele mai spectaculoase piese ale colectiei de vara Andreea Tincu este rochia de matase „Invitatie la teatru” cu numeroase detalii grafice. Mastile reprezinta interpretari libere ale unor personaje celebre, precum Regele Lear, Hecuba, Bufonul Regelui Lear, Hamlet, Oberon, dar si interpretari ale mastilor din teatrul japonez Noh. Compozitia este completata de scene din piese de teatru faimoase, ”Rinocerii”, ”Scaunele” de Eugène Ionesco sau ”Steaua fara nume” de Mihail Sebastian. Are ca si punct de interes cortina rosie stilizata si un blazon cu un smarald in mijloc. Crinul galben este floarea Venetiei si este, prin excelenta, un simbol al spiritului nobil. 

Este un stil elegant, creativ, optimist iar pe site-ul designerului veti gasi inclusiv sfaturi despre accesorizare dar si sugestii despre machiajul ideal si bijuterii.

Pentru rochii care emana senzualitate si feminitate, noua colectie a brandului Alina Cernatescu este ideala pentru zilele de vara, o iesire la brunch, cocktail sau cina la un restaurant sofisticat.

Alina Cernatescu este o marca romaneasca de design vestimentar couture fondata in 2015 de surorile Alina Cernatescu si Elena Cernatescu. Stilul pe care il abordeaza este un manifest pentru arta senzualitatii iar designul este o reinterpretare a ideii de „modern classics” cu siluete elegante in nuante intense inspirate de culorile cristalelor.

Mai multe rochii din colectia de vara veti gasi aici.

Citește în continuare