Skip to content

Christopher Walken li se va alatura lui Timothée Chalamet si lui Zendaya in „Dune, partea II-a” al regizorului Denis Villeneuve. El va fi Shaddam IV, imparatul Padishah al Universului cunoscut.

Distributia lui Walken completeaza personajele principale pentru a doua parte a adaptarii romanului de science-fiction semnat de Frank Herbert. El se alatura lui Florence Pugh („Black Widow”) in rolul fiicei imparatului, printesa Irulan, si lui Austin Butler (starul din viitorul film „Elvis”) in rolul lui Feyd-Rautha Harkonnen, mostenitorul prezumtiv al dinastiei Harkonnen.

Desi Imparatul nu apare in „Dune Part One”, el este catalizatorul povestii, ordonând Casei Atreides sa porneasca intr-o misiune sortita esecului pentru a prelua stapânirea planetei miniere Spice Arrakis, cunoscuta si sub numele de Dune. Invidios pe puterea si respectul pe care le are familia Atreides in univers, Imparatul colaboreaza cu fostii supraveghetori ai lui Dune, Casa Harkonnen, pentru a nimici pentru totdeauna familia Atreides. Acest plan esueaza in cele din urma atunci când Paul Atreides (Chalamet) si mama sa, Lady Jessica (Rebecca Ferguson), evadeaza in desert si il pun pe Paul pe drumul destinului sau de a deveni figura mesianica cunoscuta sub numele de Kwisatz Haderach – care va culmina in evenimentele din „Dune, partea a doua”.

Primul film „Dune” al lui Villeneuve a fost un pariu al studiourilor Warner Bros. care au conditionat continuarea de succesul primei parti.

 Cineastul a insistat sa imparta romanul in doua pentru a-i face dreptate asa cum se cuvine, dar studiourile au finantat doar prima jumatate in speranta ca se va dovedi suficient de popular pentru a justifica realizarea celui de-al doilea film. Si asa s-a si intamplat Lansat la aceeasi data de Warner Bros. in cinematografe si pe HBO Max, „Dune” a avut in cele din urma incasari de 400,6 milioane de dolari la nivel mondial. Filmul a fost nominalizat la 10 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, si a câstigat sase, pentru sunet, efecte vizuale, design de productie, coloana sonora originala, montaj si cinematografie.

Productia pentru „Dune, partea a II-a” este asteptata sa inceapa in cursul acestui an si este panificata o data de lansare 20 octombrie 2023.

Walken, care a câstigat un Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru filmul „The Dear Hunter” din 1978, a aparut cel mai recent in serialul Apple TV+ „Severence” si in serialul Amazon Prime Video „Outlaws”.

Citește în continuare