Skip to content

18 festivaluri muzicale de care va puteti bucura in Romania in vara 2022. Program, line-up si bilete pentru fiecare

Dupa 3 ani, festivalurile muzicale isi reiau locul in activitatea de going out si in planurile de vacanta si concedii. Desi numeroase afaceri din industria muzicala au fost afectate de pandemie, pentru vara 2022 exista un numar record de festivaluri muzicale de care va puteti bucura.

De la festivaluri cu traditie precum ARTmania la festivaluri de lautari, jazz, muzica electronica, blues, rock si la celebrele Electric Castle, Summer Well sau Untold, evenimentele din aceasta vara se intampla atat in centrul unor orase aglomerate dar si in mijlocul naturii acolo unde, pe langa abonamentul de festival, va puteti achizitiona si permis de camping si puteti petrece un week-end in natura, cu muzica si experiente interactive.

Va prezentam mai jos o selectie Urban.ro a 18 dintre cele mai cool festivaluri ale verii care tocmai a inceput in termometre.

Ajuns la a 8-a editie, Electric Castle 2022 revine dupa 2 ani la Castelul Bánffy din Bontida, de langa Cluj, intre 13 si 17 iulie.

Editia din 2022 a festivalului a pregatit 5 zile de festival, 10 scene si peste 250 de artisti din toate zonele muzicale. Cap de afis sunt Twenty One Pilots, Gorillaz, Deftones, Disclosure, Peggy Gou si Moderat dar ii veti asculta si pe Aurora, Editors, Caribou, Sven Vath, Soki Tukker si Mogwai.

Abonamentele la Electric Castle 2022 costa 743 de lei (cu taxe incluse), pot fi cumparate de aici.

Intre 12 si 14 august 2022, pe Domeniul Stirbey de la Buftea va avea loc o noua editie Summer Well Festival cu unul dintre cele mai impresionante line-up-uri de pana acum.

In cele 3 zile de Summer Well 2022, ii veti auzi in primul rand pe Arctic Monkeys dar si pe Nothing But Thieves, Jungle, Future Islands, Inhaler, Channel Tres, Alice Merton, Roosevelt, Self Esteem, Sad Night Dynamite, Lea Porcelain si Hayes & Y. Abonamentele costa 575 lei + taxe, le puteti cumpara aici.

Probabil cel mai grandios festival desfasurat in Romania, UNTOLD isi va deschide portile intre 4 si 7 august 2022 in Cluj-Napoca.

Timp de 4 zile si 4 nopti, la UNTOLD ii veti asculta pe David Guetta, Don Diablo, G-Eazy, Kygo, Morten, Oliver Heldens, Paul Kalkbrenner, Tujamo, Major Lazer, Above & Beyond si Anne-Marie care vine pentru prima oara in Romania. Alaturi de ei vor mai fi alte cateva sute de artisti si DJ internationali si romani.

Ajuns la a 7-a editie, un abonament la UNTOLD 2022 costa 820 de lei, poate fi achizitionat de aici.

NEVERSEA revine intre 7 si 10 iulie pe plaja din Constanta cu un line-up incarcat cu nume mari ale muzii electronice.

Pe scena principala NEVERSEA 2022 vor urca Alan Walker, Alesso, Azteck, B Jones, Black Eyed Peas, Brennan Heart, Dimitri Vegas & Like Mike, Don Diablo, KSHMR, Nervo, Nicky Romero, Parov Stelar, Quintino, Steve Aoki, Tchami, Timmy Trumpet, Tujamo sau Zhu. Ii veti asculta si pe Nina Kraviz, Raresh, Borgore, Dub FX sau Jamie Jones.

Un abonament pentru 4 zile de distractie costa 737 de lei, poate fi achizitionat de aici.

Pentru iubitorii de muzica hard rock si heavy metal, ARTmania Festival 2022 revine in Piata Mare din Sibiu intre 22 si 24 iulie.

Capul de afis al celei de-a 15-a editie ARTmania Festival este Meshuggah, trupa considerata de revista Rolling Stone drept unul dintre 10 cele mai importante grupuri de hard rock si heavy metal. Pe scena vor mai urca Cult of Luna, Leprous, Mercyful Fate, My Dying Brider, Pain of Salvation, Transatlantic, Testament, The Pineapple Thief, The Vintage Caravan, Bucovina, Dordeduh si Taine.

Abonamentele costa 477 de lei si pot fi achizitionate de aici, veti gasi pachete cu preturi promotionale daca veti cumpara mai multe bilete deodata. Pentru cei care si-au achizitionat bilete la editiile din 2020 si 2021, acestea raman valabile pentru editia din 2022 a evenimentului, fara modificari suplimentare de cost.

Intre 3 si 5 iunie, SAGA pregateste un festival pentru iubitorii de muzica electronica pe Arena Nationala din Bucuresti. Pe scene vor urca sute de DJ internationali si romani.

Line-up-ul SAGA Festival 2022 include artisti precum Acraze, Afrojack, Deadmau5, Dj Sanke, Fedde Le Grand, Jax Jones, Joel Corry, Marshmello, Meduza, Mike Williams, Purple Disco Machine, R3HAB, Salvatore Ganacci, Shouse, Sickick, Sven Vath, Tiesto, Timmy Trumpet sau Topic.

Abonamentele costa 600 de lei, pot fi achizionate de aici.

Pentru pasionatii de muzica jazz, Garana Jazz Festival va avea loc intre 12 si 15 iulie intr-un sat dintre munti.

A 22-a editie Garana Jazz Festival se va intinde pe 4 zile, va include 24 de concerte si peste 80 de artisti. Concertele se vor desfasura pe 3 scene: in Poiana Lupului, Biserica Catolica din satul Valiug si Hanul La Rascruce, locul in care a vut loc prima editie a festivalului, in urma cu 22 de ani.

Pe scena principala din Poiana Lupului vor canta Charles Lloyd & The Marvels feat. Bill Frisell, Eivind Aarset Quartet, Håkon Kornstad Quartet, Mathias Eick Quartet, Per Mathisen’s “Heavy Weather”, Arne Jansen Trio, Kari Ikonen Trio, Verneri Pohjola Quartet, Alexi Tuomarila Trio, Charley Rose Trio, Frank Gambale All Star Band Michael Wollny XXXX, Magnus Öström Quartet, Svante Henryson’s Back to Base, Alexandre Herer Trio, Soft Machine: 55 Years Tour, ADHD, Liv Warfield Band, Ciśnienie si VanDerCris.

Festivalul jazzTM s-a transformat in JAZZx, editia a 10-a va avea loc intre 1 si 3 iulie 2022 in Timisoara.

JAZZx va fi un amestec de jazz, muzica instrumental contemporana si proiecte emergente interdisciplinare. Ii veti asculta pe Stanley Clarke N 4EVER, Hiromi – The Piano Quintet Ashley Henry Trio, Theon Cross, Ilhan Ersahin’s Istanbul Session Lucy Woodward, Radu Vaalcu Quintet, Muntet, TajNic Trio.

Intrarea in festival este libera.

Cea de-a 10-a editie a festivalului Jazz in the Park va avea loc intre 1-4 septembrie, in Parcul Etnografic ‘’Romulus Vuia’’ din Cluj-Napoca, cel mai vechi muzeu in aer liber din Romania.

Dupa doi ani in care s-a desfasurat in variante restranse, Jazz in the Park aduce din nou in fata publicului un lineup din care fac parte The Comet is Coming (UK), Dhafer Youssef (TN), Asaf Avidan (IL), Amadou et Mariam (ML), Yussef Dayes (UK), Erik Truffaz Quartet (CH), Teodora Enache-Brody (RO), London Afrobeat Collective (UK), Trigon (MD), Luiza Zan (RO), Blazzaj (RO), Jazzbois (HU) si Marta Popovici (RO).

Abonamentele costa 350 de lei in perioada aceasta, pot fi cumparate de aici.

A patra editie a Way Too Far Rock Festival va avea loc in perioada 26-28 august 2022, pe stadionul din localitatea Dorolea (Livezile), la 20 de minute de municipiul Bistrita. 

Pe parcursul celor trei zile de festival ii veti putea asculta pe olandezii de la Within Temptation, elvetienii de la Gotthard, suedezii de la Evergrey, rusii de la The Slot dar si artisti romani, ucrainieni sau bulgari: Alternosfera, Dirty Shirt, Dash The Effort, Implant pentru Refuz, Sinoptik, E-An-Na si Aether din Polonia.

Abonamentele se afla momentan in perioada de pre-sale si costa 272 de lei, le gasiti aici.

In zona de agrement de la Ciric, in judetul Iasi, va avea loc intre 23 si 26 iunie festivalul Rocanotherworld 2022.

Intins pe 4 seri, festivalul Rocanotherworld 2022 ii aduce pe scena pe Nouvelle Vague, E.M.I.L, Suie Paparude, Paul Tihan, The Schinitzels, NoruNegru, Madalina Paval, Zdob si Zdub, Bob Ramanka, Am Fost la Munte si Mi-a Placut, Golan, Adam’s Nest, Kumm, Alternosfera, Domino, Spacenoodles, Emann si Gorje Hewek.

Abonamente se afla in perioada early bird si costa 259 de lei, pot fi achizitionate de aici.

Tot in Iasi, intre 1 si 3 iulie va avea loc Jazz City 2022, un festival a carui misiune este sa transforme orasul intr-un urias club de jazz.

Jazz City 2022 se va desfaura in 2 locuri emblematice din Iasi: Parcul Copou si Parcul Expozitiei. In cele 3 zile ale festivalului ii veti putea asculta pe Avalon Jazz Band & Tatiana Eva Marie, Andra Botez, Blazzaj, Jazzappella, Mark Oselski, Moonlight Breakfast, Sebastian Studnitzky si Trigon Jazz. 

Abonamentele costa 160 de lei, pot fi achizitionate de aici.

Pe insula de agrement din Bacau va avea loc „Young Island Festival” intre 22 si 24 iulie 2022.

Desfasurat pe 3 scene, Young Island Festival va aduce la Bacau 40 de artisti renumiti, printre care se numara  Ferry Corsten, Paul Van Dyk, Sander van Doorn, Mattn, Carla’s Dreams, Spike, Dirty Nano, Aqila, Dj Dark, Vali Barbulesu, Bogdan Vix, Horatio, Arias sau Vielka +.

Abonamentul pentru cele 3 zile de festival costa 256 de lei, poate fi cumparat de aici.

Intre 30 iunie si 2 iulie 2022, la Gilau, langa Cluj-Napoca, va avea loc /FORM Days, Music & Arts Festival.

Pana acum, Passenger este singurul headliner confirmat pentru festivalul /FORM Days 2022. Daca se va respecta line-up promis pentru anul trecut – cand festivalul a fost amanat din cauza pandemiei – pe scena ar mai putea urca Black Sun Empire, Anathema, Solstafir, Hooverphonic, Benny Page, Daxta, David August, Gorgon City, Scarlxrd, Gavlyn, Sepultura, Apparat Live, Hot Since 82, B.U.G. Mafia, Jay Jay Johanson şi Zardonic & Fickle6, Brains si Pannonia Allstars Ska Orchestra. Mai multe nume vor fi confirmate in perioada urmatoare.

Un abonament general costa 211 lei dar exista si variante cu camping, mai multe detalii aici.

Printre festivalurile organizate in aceasta vara la Brezoi langa Ramnicu Valcea, se remarca Saraimanic World 2022.

Festivalul Saraimanic World va avea loc intre 29 si 31 iulie 2022 la Brezoi, in muntii Lotrului unde lautarii din Romania se vor intalni cu muzicieni „saraimanici” din Africa, America Latina si zona Balcanilor.

Pe scena vor urca Taraful Ionica Minune, Alogte Oho & His Sounds of Joy (Ghana), Milan Sasin Orkestra (Serbia), Taraful Marian Mexicanu’, Roda de Samba Cavaco (Brazil), Bibescu Gipsy Jazz Band, The Turbans (Travelling Gipsy Klezmer), Taraful de la Varbilau, Simion Bogdan-Mihai & Lautarii de Matase.

Abonamentele costa 265 de lei, pot fi cumparate de aici.

Tot la Brezoi va avea loc si a patra editie „Open Air Blues Festival” 2022.

Desfasurat intre 19 si 24 iulie in Summer Camp Brezoi, langa Ramnicu Valcea, noua editie Open Air Blues Festival ii va aduce pe scena pe Beth Hart, Eric Gales, Samantha Fish, Popa Chubby, Grainne Duffy, Joe Rusi, Green Onions Experience, Larkin Poe, Ben Poole, Gaelle Buswel,  Rares Totu’s Midnight, The River of Blues, Laurence Jones,  Louis King, John Montana, Elles Bailey, Calancea Band, Marius Dobra Band, Hetty & the Jazzato Band,  Guts n Grace, Dana Fuchs, Blues Pills, Halper Hendrix feat. AG Weinberger, The Southern Cockroaches, Kaz Hawkins, King King, Rick Estrin and The Nightcats, AXiS si Groove Garden by Sorin Zlat.

Abonamentele costa 477 de lei pentru cele 6 seri ale festivalului, pot fi achizitionate de aici.

Intre 19 si 21 august, pe Plaja Tuzla din Constanta va avea loc Living Rock Festival 2022.

Gandit ca o platforma care promoveaza scena underground din Romania si sprijina artistii din zona de rock alternativ, Living Rock Festival 2022 ii va aduce pe scena pe Balthazar, Vita de Vie, The Mono Jacks, Coma, Robin and the Backstabbers, Luiza Zan, Silent Strike si Bogdan Simion.

Abonamentele se afla in perioada de pre-sale si costa 250 de lei, disponibile aici.

La Aerodromul Cioca si in alte 10 spatii din Timisoara va avea loc Flight Festival 2022.

In intervalul 26 august – 11 septembrie 2022 va avea loc o noua editie Flight Festival. Pe parcursul a 17 zile vor fi reuniti artisti renumiti pe scena muzicala internationala, spectacole de teatru, proiectii de film, workshop-uri si evenimente axate pe inovatie si tehnologie.

Printre artistii confirmati pana acum se numara JP Cooper, Dubioza Kolektiv, Sigma, Sigala, Carla’s Dreams, Zdob si Zdub, Subcarpati, The Motans, Grasu XXL si Spike. 

Abonamentele costa 209 lei – aici – fiind in perioada de pre-sale.

Mai jos veti gasi si alte recomandari de concerte care vor avea loc in Romania in lunile urmatoare.



Citește în continuare