Skip to content

Strazi noi deschise in Bucuresti. Tururi ghidate in zona Carol. Activitati pentru copii in Parcul Kiseleff, DJ music spots de la Untold si SAGA si World Press Photo Exhibition, toate in acest weekend

Cel de-al treilea weekend dedicat Strazilor Deschise continua cu noi activitati si evenimente culturale si de agrement pe traseele pietonale din Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei, Bulevardul Unirii si in sectorul 4, la rondul de la Fantana Zodiac, potrivit Primariei Bucuresti.

Pentru weekend-ul 21-22 mai 2022, vor fi instaurate trasee pietonale, intre orele 09:00 si 22:00, in urmatoarele zone:

21 mai: Bulevardul Kiseleff intre strada Arhitect Ion Mincu si strada Monetariei

21-22 mai: Calea Victoriei intre Piata Victoriei si Splaiul Independentei

21-22 mai: Bulevardul Unirii intre Splaiul Independentei si bulevardul Dimitrie Cantemir, respectiv intre bulevardul Dimitrie Cantemir si bulevardul Mircea Voda;

21-22 mai: Rondul de la Fântâna Zodiac din zona Parcului Carol 1, sector 4

Premiere in weekendul 21-22 mai la Strazi deschise

Printre premierele celui de-al treilea weekend la Strazi deschise sunt tururile ghidate prin arhitectura industriala a Parcului Carol I, ce dezvaluie participantilor secrete ale orasului, precum Castelul Tepes sau cel mai inalt punct al Bucurestiului.

In programul evenimentelor din acest weekend sunt si o serie de music spots pe Calea Victoriei organizate de Untold Festival si SAGA Festival.

De asemenea, cea de-a 65-a editie a World Press Photo Romania continua in Piata Universitatii si prezinta cele mai interesante fotografii documentare si de jurnalism ale anului.

Una dintre cele patru zone pietonale ale weekendului, Bulevardul Unirii gazduieste incepand de saptamana trecuta spectacole multimedia la Fantanile Urbane.

Evenimentele dedicate celor mici sunt programate in acest weekend in Parcul Kiseleff si in sectorul 4.

Centrul de Proiecte Educationale si Sportive PROEDUS a pregatit pentru ziua de sambata, 21 mai, in Parcul Kiseleff, locuri de joaca cu rampe pentru skateri si role, panouri de catarare, poarta cu perete de precizie, zona de jucat basket si badminton.

In zona Parcului Carol I, la rondul Fantana Zodiac, copiii pot participa la o serie de ateliere si activitati sportive si de agrement gandite de Centrul de Creatie, Arta si Traditie CREART, de Universitatea de Arte din Bucuresti si de Clubul Copiilor Sector 4.

Programul de seara cuprinde momente de teatru stradal sustinute de actorii Teatrului de Animatie Tandarica in fata Hotelului Radisson si la rondul de la Fantana Zodiac si spectacole ale Teatrului Masca in fata Muzeului National de Istorie si in sectorul 4.

Dupa succesul din weekendul trecut, cand instalatia participativa de pe vitrina magazinului Muzica a adunat sute de ganduri despre Bucuresti de la locuitorii si turistii orasului in limba romana, ucraineana, turca, engleza si franceza, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti asteapta si in acest weekend participantii la Strazi deschise sa se opreasca la Magazinul Muzica, sa citeasca mesajele instalatiei participative si sa contribuie cu propriile impresii despre Bucuresti.

Din seria concertelor in aer liber la cel de-al treilea weekend de Strazi deschise, fac parte concertele de muzica clasica din zona Bisericii Kretzulescu. Concertele sustinute de Armonia Brass si Four Strings sunt organizate de ARCUB si itinerate in cartierul Parcului Carol I. Programul muzical din sectorul 4 este completat de concerte corale, de percutie, concerte de cover-uri si muzica pop prezentate de Palatul National al Copiilor si de scoala de Arta Bucuresti.

Programul complet al weekendului 21-22 mai 2022 Strazi deschise este disponibil pe pmb.ro, arcub.ro, creart.ro, proedus.ro. Din cauza supra-aglomerarii in zona Strazilor Deschise, va recomandam sa nu folositi masina personala pentru a ajunge in aceste zone.

Citește în continuare