Skip to content

Activitati cu cei mici de 1 iunie: Teatrul Tandarica, Teatrul Odeon, Muzeul de Istorie, Muzeul Satului si Muzeul Antipa au pregatit ateliere si spectacole pentru copii

O serie de teatre si muzee din Bucuresti au pregatit un program adecvat sarbatoririi Zilei Copilului.

Teatrul de Animatie ”Tandarica” prezinta pe 1 iunie, de Ziua Internationala a Copiilor, premiera spectacolului ”Gulliver in Tara Liliput”, in regia lui Attila Vizauer, de la ora 18,30.

Un spectacol clasic si modern in acelasi timp, o poveste veche, dar actuala, imagini bine alcatuite, papusi construite cu migala si animate impecabil, sunt elementele de baza ale propunerii regizorale.

Dupa un naufragiu, Gulliver, calator si marinar, nimereste pe o insula care se numeste Liliput, care este populata de niste fiinte minuscule. In ciuda marimii, liliputanii sunt ambitiosi, tafnosi, trufasi. Gulliver traieste un timp cu aceste fiinte trecand prin cateva experiente extraordinare. Detalii complete despre spectacol, aici.

Teatrul Odeon a programat pe 1 iunie, la a patra editie a Zilei Copilului @Odeon, spectacolul muzical educational „Copilaria lui Chopin”, Sala Majestic, de la ora 11,00.

Spectacolul „Copilaria lui Chopin” ii are in distributie pe Monica Ciuta, Selina Colceru, Ioana Mihalcea, Irina Sarbu, Alexandru Unguru si pianista Raluca Ouatu.

Totodata, copiii pot participa in cadrul Teatrului Odeon la o serie de activitati, dupa cum urmeaza: atelier de pictura cu dr. Nicoleta Zagura, expert UNESCO in educatie artistica, atelier de design vestimentar cu Kata Rudakova, artist plastic din Ucraina, atelier de pantomima cu actorul Ionel Mihailescu si atelierul „Sa cunoastem cartile prin teatru” cu actrita Antoaneta Zaharia. Detalii despre programul zilei de 1 iunie, aici.

Numeroase ateliere si un spectacol de teatru de papusi vor fi organizate, miercuri, de Ziua Internationala a Copilului, la Muzeul National de Istorie.

La Muzeul National de Istorie, de la ora 11,00, are loc o intalnire cu Free Puppet Theatre, care prezinta spectacolul interactiv pentru familii, „E ora de papusi!” sustinut de Ana Craciun Lambru, artist papusar si regizor de teatru.

Totodata, muzeul mai organizeaza ateliere despre „Descopera povestea Ganditorului!”,  recomandat copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani si  atelierul „Micii surugii”, cu Alexandru Scortar (10 ani), unul dintre cei mai entuziasti voluntari si prieteni ai muzeului, elev in clasa a IV-a, care le va spune curiosilor povestea postelor de odinioara si cum au aparut primele timbre. Detalii complete despre program, aici.

Mai multe ateliere de creatie, unde copiii vor invata sa decoreze turta dulce, sa picteze, sa modeleze lutul si sa confectioneze zmee, vor fi organizate de Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” pe 1 iunie, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului.

Pentru participarea la aceste ateliere este necesara inscrierea prealabila la adresa [email protected], cu achitarea unei taxe de 40 de lei la casieria muzeului, dupa confirmarea inscrierii pe email.

Fiecare atelier are un numar limitat de 10 participanti, iar din program face parte si un exercitiu de miscare impreuna cu membrii Academiei de Miscare din Bucuresti, dar si un spectacol de papusi al trupei Zburdalici.

Pe tot parcursul zilei, pe aleile muzeului vor fi prezenti mesteri populari cu jucarii, bunatati si obiecte de artizanat. Programul complet din cadrul Muzeului Satului este disponibil aici.

Muzeul Antipa ii invita pe copii la o petrecere in aer liber de ziua lor, cu activitati distractive, de stiinta, creatie, imaginatie & craft, si cu multe baloane colorate potrivite pentru o petrecere in aer liber.  

Totodata, copiii de toate varstele vor avea ocazia sa descopere minunata lume a albinelor, dar si sa-si dovedeasca maiestria artistica. Pentru aceasta zi, Muzeul Antipa va oferi intrarea gratuita a copiilor la expozitia permanenta. Detalii complete despre program, aici.

Citește în continuare