Skip to content

10 locuri din Bucuresti unde copiii si adolescentii pot petrece vacanta la ateliere si scoli de vara

Pentru copiii din Bucuresti, o serie de institutii si operatori privati au gandit programe pentru a-i tine ocupati pe cei mici, dar si pe adolescenti, cu ateliere, spectacole, tabere, bricolaj, inovatii tehnice si multe altele.

Robotica si activitati de invatare prin experimente interactive, practice in laboratoare si in aer liber sunt propunerile de vara ale Academiei de Robotica si a programului din cadrul Oraselului Cunoasterii.

Academia de Robotica are cursuri impartite pe grupe de varsta, intre 4-6 ani, 6-9 ani si peste 10 ani, astfel incat cei mici sa descopere tainele programarii, a robotilor si a lucrurilor pe care le pot creea in cadrul acestor ateliere. Programele lor sunt de luni pana vineri, in prima parte a zilei, de la 09.00-13.00. Detalii aici.

Oraselul Cunoasterii este primul muzeu interactiv din Romania dedicat stiintei, care isi propune sa imprieteneasca copiii cu stiintele, prin joc, sa le explice lumea intr-un limbaj simplu si amuzant. Distribuit in 8 zone de interes, Oraselul Cunoasterii transpune in practica notiuni din matematica, fizica, chimie, optica, geografie, prin cele aproximativ 100 de exponate interactive.

Taberele organizate de ei continua sa descopere stiinta toata vara, adresate copiilor de la 6 la 12 ani, cu subiecte precum energie, constructii, chimie, robotica, arta si design. Programul este gandit de luni-vineri, pana la ora 18.00, iar toate detaliile sunt disponibile aici.

Tot din seria stiintelor sunt si scolile de vara organizate de Muzeul Antipa, pentru copiii cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani, timp de 8 saptamani, intre 20 iunie si 2 septembrie 2022.

Programul pentru tinerii naturalisti care vor urma cursurile Scolii de Vara de la Antipa inseamna activitati de cunoastere si de ocrotire a naturii, prin intalniri directe cu cercetatorii care lucreaza in muzeu.

Fiecare modul este organizat de luni pana vineri, intre orele 10:15 si 12:15, in Sala Atelier si in gradina Muzeului Antipa. Detalii complete aici.

Din seria programelor culturale, Teatrul Tandarica si Opera Comica pentru Copii organizeaza activitati pentru cei mici.

Momentan, Teatrul Tandarica nu a anuntat programul complet de vara, insa are intalnire cu publicul in fiecare weekend in programul Strazi Deschise, pe Calea Victoriei.

La Opera Comica pentru Copii, Taberele Urbane OCC au ajuns la a patra editie, care se adreseaza copiilor cu varste intre 7 si 12 ani. Din program fac parte Aventura Parc, Water zone, Piscina cu bile, Trambuline, Treasure Hunt, Observatorul de stele, dar si Conduita la teatru si diverse ateliere de creatie.

Taberele au loc in patru serii, pe parcursul lunii iulie, si se desfasoara de dimineata pana seara. Detalii despre programul complet, aici.

Pei cei care isi doresc sa invete limbi straine, atat British Council, cat si Institutul Francez si Institutul Cervantes organizeaza cursuri intensive de vara.

La British Council, copiii cu varste intre 4-14 ani pot veni la cursurile Summer in the City, prin care exploreaza lumea prin cursurile flexibile de o saptamana. Metodologia este bazata pe joc si prezinta personaje animate de la Aardman, castigator al Premiului Oscar®. Copilul va invata in mod natural prin joaca si povestile lui Timmy, se va bucura sa invete limba engleza prin povesti, videoclipuri, cantece, miscare, teatru, proiecte creative si multe altele. Detalii aici.

La Institutul Francez calatoriile in Franta si in jurul lumii sunt deja programate si fac parte din Clubul de vacanta de vara in limba franceza. Pentru ca invatarea limbii franceze sa fie asociata cu o activitate facuta din plăcere, clubul de vacanta de vara mobilizeaza creativitatea si imaginatia participantilor. Cursurile se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 13 ani si sunt organizate pe module. Detalii aici.

La Institutul Cervantes sunt organizate patru ore pe zi de activitati care vor trezi curiozitatea copiilor pentru limba spaniola si ii vor ghida prin diferite tari in care se vorbeste limba spaniola, pentru a explora diverse culturi.

Cele patru tipuri de ateliere se adreseaza copiilor cu varste distribuite pe doua grupe de varsta (7-9 ani si 10-12 ani), indiferent de nivelul de limba spaniola al elevilor, si vor avea loc intre orele 09:00 si 13:00 pe parcursul lunii iulie. Detalii aici.

Fundatia Calea Victoriei are o serie de ateliere pentru copii si adolescenti cu subiecte variate, prezentate relaxat, cu accent pe creativitate, pe posibilitatea de a dezbate si de a pune in context lucrurile aflate.

Programul de vara al Fundatiei Calea Victoriei cuprinde cursuri de filosofie pentru adolescenti, introducere in principiile NLP, Acting Classes for Teens (in limba engleza), ateliere de astronomie, atelier de incredere in sine, educatie vizuala, istoria romanilor, desen pentru copii, atelier de mindfulness, exercitii de feminitate si stil vestimentar. Despre costuri, perioade si participare puteti citi mai multe aici.

Daca vreti ca cei mici sa faca sport, Pescariu Sports are mai multe optiuni de scoala de vara activa. Kick box, yoga, squash, dans, baschet, body fly, inot, tenis, fotbal si gimnastica sunt printre sporturile care se pot practica in cadrul complexului.

Summer camp-ul oferit de Pescariu Sports se desfasoara in perioada 13 iunie – 3 septembrie, se adreseaza copiilor cu varste intre 4 si 12 ani, si are 12 module de 1 saptamana fiecare. Alaturi de specialisti in domeniu, copiii isi vor dezvolta creativitatea, indemanarea, coordonarea, abilitatile de lucru in echipa, descoperindu-si aptitudinile catre unul din sporturile propuse. Detalii aici.

Citește în continuare