Skip to content

(video) Harry Styles joaca un politist homosexual in drama romantica „My Policeman”. Emma Corrin („The Crown”) joaca rolul sotiei inselate iar David Dawson este amantul lui Styles. Primele imagini

Amazon Studios planuieste una dintre cele mai asteptate lansari cinematografice ale acestui an: „My Policeman”. Este o drama care reuneste doua dintre cele mai indragite celebritati in randul tinerilor: popstarul Harry Styles si actrita Emma Corrin.

Tema filmului – un politist din anii ’50 care isi inseala sotia cu un barbat – este in concordanta cu personalitatile publice ale lui Styles si Corrin si ar putea aduce o multime de tineri in cinematografe. 

Drama „My Policeman” il are pe Styles in rolul lui Tom Burgess, un politist care isi ascunde preferintele sexuale in vremuri – anul 1957 – in care homosexualitatea era ilegala in Brighton. Burgess incepe sa o curteze pe Marion, profesoara la o scoala generala, jucata de Emma Corrin, dar in acelasi timp are o aventura amoroasa in secret cu Patrick Hazelwood (jucat de David Dawson), curatorul unui muzeu local.

Filmul este regizat de Michael Grandage, un regizor de teatru apreciat din Marea Britanie, iar povestea este o adaptare dupa romanul lui Bethan Roberts din 2012. La randul lui, Grandage a declarat ca s-a simtit atras de poveste pentru ca este homosexual. Scenariul a fost adaptat de Ron Nyswaner.

Actiunea are loc in 2 perioade de timp diferite: Styles, Corrin si Dawson joaca versiunile tinere ale celor 3 personaje principale, din anii ’50, iar Linus Roache, Gina McKee si Rupert Everett joaca versiunile lor din anii ’90.

Astfel, filmul va face sarituri in timp pentru a arata, pe de o parte, cum navigheaza Tom, Marion si Patrick un triunghi amoros extrem de periculos in anii ’50. Si in acelasi timp, dupa ce Patrick sufera un atac cerebral si revine in vietile lor 40 de ani mai tarziu, relatia dintre Tom si Marion incepe sa se darame sub presiunea minciunilor ascunse timp de 4 decenii. Cei 3 au o ultima sansa sa repare greselile trecutului.

„My Policeman” va fi lansat in cinematografe pe 21 octombrie 2022 si va fi disponibil pe Amazon Prime Video incepand cu 4 noiembrie. Mai jos puteti urmari primul trailer lansat recent.

Alegerea celor 2 actori a fost extrem de importanta pentru Grandage care a fost inspirat din filmul „Hiroshima mon amour” al lui Alan Resnais din 1959 in care limbajul corpului este foarte important.

Intr-un interviu acordat publicatiei Vanity Fair, Grandage a declarat ca „ideea lui Tom este ca e un personaj confuz. E cu atat mai problematic pentru ca e politist, are o cariera in care totul este despre a respecta legea. Iar legea de la vremea respectiva este despre tot ceea ce simte el, e o complexitate a unor emotii care trebuiau intelese de orice urma sa il joaca pe Tom, trebuia sa le inteleaga si sa le absorbe”.

Grandage a repetat 3 saptamanii cu actorii si au avut atat un coregraf pentru scenele de sex cat si un coordonator care s-a asigurat ca fiecare dintre ei se simte confortabil cu nuditatea si scenele intime dintre ei. „Fiecare dintre ei 3 a fost foarte deschis la minte, si-au dorit sa se faca unul pe altul sa se simta bine si s-au sprijinit mult intre ei.”, a completat regizorul.

Este al treilea rol al lui Harry Styles in Hollywood, primul fiind aparitia in drama istorica „Dunkirk” care a adus cifre nesteaptate de audienta in cinematografe. 

Styles a devenit celebru ca membru al trupei One Direction iar in ultimii ani a devenit cel mai bine vandut artist pop-rock din lume, biletele pentru turneul lui mondial fiind epuizate in numai cateva minute. Pe langa personalitatea optimista si excentrica si cei peste 45 de milioane de urmaritori pe care ii are pe Instagram, Styles este un activist pentru drepturile comunitatile LGBT+, se imbraca deseori in haine androgine intr-un mod similar cu aparitiile lui David Bowie din anii ’70 si ’80 si a vorbit de mai multe ori despre ambiguitatea din jurul preferintelor lui sexuale. In urma cu 2 ani, a pozat pe coperta editiei americane a revistei Vogue intr-o rochie alba iar recent si-a lansat un brand de produse cosmetice prin care vinde oja lui preferata si machiaje.

Fiind deopotriva cantaret dar si actor, anul acesta il veti mai vedea si in „Don’t Worry Darling” in regia Oliviei Wilde, alaturi de Florence Pugh. In mai putin de 2 ani in Hollywood, Styles s-a profilat ca un prototip perfect de superstar relevant pentru generatia actuala pentru care hainele, sexualitatea, aspectul fizic si valorile pe care le promoveaza sunt orientate catre o lume lipsita de judecati si de bariere in privinta ideilor ce tin de gen, iubire sau stilul de viata.

La randul ei, Emma Corrin a devenit celebra pentru rolul Printesei Diana din serialul „The Crown” care i-a adus un Glob de Aur si o nominalizare la Emmy.

Dupa succesul obtinut cu rolul din „The Crown”, Corrin s-a indreptat mai intai catre scena teatrelor londoneze unde a fost nominalizata pentru un trofeu Olivier cu rolul Annei din „Anna X” de la Teatrul Harold Pinther. Iar in curand o veti vedea in adaptarea romanului „Lady Chaterley’s Lover” in regia lui Laure de Clermont-Tonnerre.

Considerata una dintre cele mai interesante aparitii actoricesti a ultimilor ani, Corrin a devenit extrem de populara in randul tinerilor prin stilul ei vestimentar si declaratiile de pe Instagram in care s-a declarat „queer” sau un interviu in New York Times in care a spus ca utilizeaza pronumele „they” (ei) cand se refera la ea (adica neutru) si se considera non-binara (adica nu se considera nici barbat, nici femeie). 

Astfel, pozitionarea lui Styles si Corrin pare ideala pentru povestea din „My Policeman”. Publicatiile de specialitate din Hollywood considera ca daca prestatiile lor se vor ridica la inaltimea asteptarilor, filmul ar fi un favorit pentru cursa Oscar de anul viitor.

Mai multe despre influenta conceptului de „non-binar” puteti afla mai jos.

Citește în continuare