Skip to content

IQOS la TIFF. Suntem povestitorii vietilor noastre. Si parte din povestile altora. Scriem un scenariu de film impreuna

La al 5-lea an de colaborare TIFF-IQOS, anul acesta, la Festivalul International de Film de la Cluj, unul dintre cele mai mari din Europa, este lansat un proiect care va surprinde, emotiona si, cine stie, poate va deveni chiar sursa de inspiratie pentru un film. Un film al comunitatilor creative ale caror valori sunt diversitatea, incluziunea si dorinta de a construi impreuna o noua poveste.

La Muzeul de Arta din Cluj-Napoca, intr-un context al tehnologiei viitorului, se da startul unui scenariu colectiv de film la care poate participa oricare spectator sau invitat in festival. Regula e simpla: citesti ce au scris cei dinaintea ta si, apoi, adaugi o continuare a povestii.

Va fi un exercitiu care va vorbi despre echipa si respect pentru predecesori (pe care e posibil sa nu-i cunosti, dar le respecti munca), dar si despre creativitate, inovatie si bucuria de a te distra impreuna.  Pentru ca atunci cand doresti sa conturezi o poveste frumoasa, este important, din rolul de povestitor, sa preiei ideea predecesorului, sa o dezvolti, sa o sprijini.

Pentru un rezultat final cat mai aproape de un scenariu, povestea va fi structurata cu introducere, intriga, desfasurarea actiunii, punct culminant si deznodamant, iar inceputurile de capitol vor fi prestabilite de un specialist. Ceea ce va rezulta, va fi o poveste colectiva care va vorbi despre frumusetea diversitatii, despre creativitate si despre bucuria de a spune povesti. O poveste care e in pas cu vremurile pe care  criticii de arta le numesc Noua Renastere –  in care toate ideile stranse in ultimii ani sunt puse in aplicare, iar rezultatele se vad in orice detaliu din jurul nostru, de la haine, la accesorii si alegerile de petrecere a timpului liber.

In plus, va fi o amintire frumoasa pentru toti cei care contribuie  (fiecare participant poate scrie doar la un singur capitol) de a avea la final un scenariu care „vorbeste” despre comunitatea IQOS si TIFF: o comunitate diversa, creativa, pasionata de povesti si de arta de a spune povesti, care stie ce inseamna incluziunea si respectul pentru alegerile celuilalt.

We Tell Ourselves Stories in Order to Live” („Ne spunem povesti pentru a trai”) declara la inceputul anilor 2000 una dintre cele mai sensibile scriitoare americane, Joan Didion, iar vorbele ei sunt astazi calauza pentru multi dintre povestitorii contemporani.

Proiectul Scenarii Collective, initiat de IQOS, va arata, odata cu produsul final, si reflexia unei generatii care vrea sa fie ascultata, sa traiasca impreuna si sa faca o schimbare care e relevanta pentru intreaga comunitate.

Vom fi si noi acolo si vom incerca sa contribuim la o poveste frumoasa. Ne mai puteti gasi la Muzeul de Arta si ca spectatori la concertul Muse Quartet, oferit de IQOS. Acesta va avea loc în 24 iunie, de la 20:15 (intrare libera, acces +18) si va include piese din coloana sonora a unor filme celebre. 

Altfel, sigur ne vedem cu totii in cafeneaua din Piata Unirii unde va fi zona IQOS, adica smoke-free area, in care utilizatorii vor avea o serie de beneficii funcționale, marca IQOS. Iar pentru cei care nu pot ajunge la festival se pot bucura de provocările lansate în IQOS Club, dar și în Instagramul @iqos_ro, care îi vor introduce în atmosfera de la TIFF și le pot aduce premii interesante.

Este o editie TIFF care vorbeste mai mult ca niciodata despre a fi impreuna.

Suntem povestitorii vietilor noastre. Si parte din povestile altora. ​Impreuna rescriem viitorul. ​Cu IQOS. 

IQOS nu este lipsit de riscuri. Elibereaza nicotina care provoaca dependenta. IQOS este destinat adultilor care altfel ar continua sa fumeze sau sa foloseasca produse cu nicotina.

Material sustinut de IQOS.

Citește în continuare