Skip to content

Léa Seydoux, Christopher Walken, Florence Pugh si Austin Butler vor juca in „Dune: partea a doua”. Filmarile vor incepe luna viitoare in regia lui Denis Villeneuve.

Dupa mai multe aparitii apreciate in filmele la Festivalul de la Cannes saptamanile trecute, Léa Seydoux a fost confirmata ca parte din distributia noului film „Dune: Part Two”. 

Produs de Warner Bros. si regizat de Denis Villeneuve in continuarea blockbusterului „Dune” care a fost lansat anul trecut, filmul o va avea pe Seydoux in rolul personajului Lady Margot care este mentionat in romanul lui Frank Herbert din 1965 drept o servitoare mai veche a Fraternitatii.

Anuntul castingului lui Seydoux a fost confirmat de publicatia americana care a mentionat ca in noul Dune vor reveni Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya si Josh Brolin.

Saptamanile trecute, au mai fost confirmati ca parte din distributie si Florence Pugh, Christopher Walken si Austin Butler care beneficiaza de atentie in acest moment prin rolul in mult-asteptatul „Elvis” al lui Baz Luhrmann.

Pugh o va juca pe Printesa Irulan care apare atat in primul volum „Dune” din 1965 cat si in „Dune Messiah” (1969) si „Children of Dune” (1976). In poveste, este fiica Imparatului Shaddam al IV-ul si al lui Anirul, o Bene Gesserit.

Austin Butler il va juca pe Feyd-Rautha, nepotul si mostenitorul prezumtiv al Baronului Vladimir Harkonnen, un personaj negativ, la fel de perfid si viclean ca unchiul sau. Reporterul Kyle Buchanan de la New York Times a scris pe contul de Twitter ca pe lista finala pentru acest rol s-ar mai fi aflat Harry Styles si Tye Sheridan dar Villeneuve l-ar fi ales pe Butler, care va fi antagonistul lui Paul Atreides, personajul jucat de Timothée Chalamet.

Christopher Walken il va interpreta pe Imparatul Shaddam al IV-lea, fiul lui Elrood al IX-lea si al 81-lea membru al Casei Corrino care sta pe Tronul Leului de Aur.

Desi Imparatul nu apare in „Dune Part One”, el este catalizatorul povestii, ordonand Casei Atreides sa porneasca intr-o misiune sortita esecului pentru a prelua stapanirea planetei miniere Spice Arrakis, cunoscuta si sub numele de Dune. Invidios pe puterea si respectul pe care le are familia Atreides in univers, Imparatul colaboreaza cu fostii supraveghetori ai lui Dune, Casa Harkonnen, pentru a nimici pentru totdeauna familia Atreides. Acest plan esueaza in cele din urma atunci cand Paul Atreides (Chalamet) si mama sa, Lady Jessica (Rebecca Ferguson), evadeaza in desert si il pun pe Paul pe drumul destinului sau de a deveni figura mesianica cunoscuta sub numele de Kwisatz Haderach – care va culmina in evenimentele din „Dune, partea a doua”.

Walken, care a câstigat un Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru filmul „The Dear Hunter” din 1978, a aparut cel mai recent in serialul Apple TV+ „Severence” si in serialul Amazon Prime Video „Outlaws”.

Scenariul noului film a fost scris de John Spaihts si de Denis Villeneuve care va regiza si produce continuarea filmului de anul trecut. Filmarile ar urma sa inceapa pe 18 iulie 2022 iar Hanz Zimmer a compus deja mai bine de o ora si jumatate de muzica pentru a-l ajuta pe Villeneuve sa se pregateasca in procesul regizoral.

Lansarea „Dune: Part Two” este deja programata pentru 20 octombrie 2023 si a fost anuntat deja faptul ca filmul ar urma sa fie proiectat timp de 45 de zile in cinematografe. Dupa aceea, va fi disponibil pe HBO Max. 

Filmul „Dune” de anul trecut a incasat peste 400 de milioane de dolari din vanzarile de bilete in cinematografe si a primit 10 nominalizari la Oscar, inclusiv pentru „Cel mai bun film”, castigand 6 trofee, pentru sunet, efecte vizuale, design de productie, coloana sonora originala, montaj si imagine.

In ceea ce o priveste pe Seydoux, actrita a devenit in ultimii ani preferata selectionerilor Festivalului de film de la Cannes.

Anul acesta a aparut in „Crimes of the Future” in regia lui David Cronenberg si „One Fine Morning” de Mia Hansen. Anul trecut, a fost prezenta la Cannes cu „France”, „Deception” si „The French Dispatch” al lui Wes Anderson” dar si in rolul iubitei lui James Bond in cel mai recent film din seria 007: „No Time to Die”.

Citește în continuare

Ghid de vizitare a celor 6 expozitii deschise gratuit la TIFF 2022. Creatiile regizoarei Anca Damian transpuse in Realitate Augmentata, actorii de la Teatrul National din Cluj in fotografii inspirate de Rembrandt, Rubens sau Caravaggio si imagini emotionante din cele 20 de editii ale festivalului.

Pe langa proiectiile unor filme care au avut premiera mondiala la Cannes in urma cu cateva saptamani, productii cinematografice ale regizorilor din noul val romanesc sau international si workshop-uri dedicate…

Citeste mai mult